Navigacija

O-AE-20-VOVI - Voćarstvo i vinogradarstvo

Specifikacija predmeta
Naziv Voćarstvo i vinogradarstvo
Akronim O-AE-20-VOVI
Studijski program Agroekonomija
Modul
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 6.0 Status predmeta obavezan
    Uslovljnost drugim predmetima Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Predmet treba da omogući upoznavanje studenta sa biološkim i proizvodnim osobinama voćaka i vinove loze; sa intenzivnim sistemima gajenja voćaka i vinove loze (sorte, podloge, uzgojni oblici); sa zasnivanjem višegodišnjih zasada i sa tehnologijom proizvodnje voća i grožđa.
    Ishodi učenja (stečena znanja) Student treba da pokaže poznavanje: morfologije voćaka i vinove loze; poznavanje intenzivnih sistema gajenja i fitotehničke specifičnosti tehnologije podizanja i održavanja višegodišnjih zasada ovih kultura. Student treba da razvije kritičko mišljenje o materiji predmeta, za prezentaciju stečenih znanja, evaluaciju ishoda učenja i nastavnog procesa.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Uvod u Voćarstvo i vinogradarstvo – osnovni pojmovi; Morfologija voćaka i vinove loze; Ekologija voćaka i vinove loze; Periodizam u godišnjem ciklusu rasta i razvića voćaka i vinove loze; Tehnologija gajenja voćaka i vinove loze u periodu eksploatacije.
    Sadržaj praktične nastave Morfologija voćaka i vinove loze Sorte voćaka i vinove loze Podloge voćaka i vinove loze Uzgojni oblici voćaka i vinove loze
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    2 2
    Metode izvođenja nastave Teorijska i praktična nastava u kombinaciji sa interaktivnom nastavom u svim oblastima.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 5 Pismeni ispit 25
    Praktična nastava 5 Usmeni ispit 25
    Projekti
    Kolokvijumi 20
    Seminari 20