| Naziv |
Voćarstvo i vinogradarstvo |
| Akronim |
O-AE-20-VOVI |
| Studijski program |
Agroekonomija |
| Modul |
|
| Tip studija |
osnovne akademske studije |
| Nastavnik (predavač) |
|
| Nastavnik/saradnik (vežbe) |
|
| Nastavnik/saradnik (DON) |
|
| Broj ESPB |
6.0 |
Status predmeta |
obavezan |
| Uslovljnost drugim predmetima |
|
Oblik uslovljenosti |
|
| Ciljevi izučavanja predmeta |
Predmet treba da omogući upoznavanje studenta sa biološkim i proizvodnim osobinama voćaka i vinove loze; sa intenzivnim sistemima gajenja voćaka i vinove loze (sorte, podloge, uzgojni oblici); sa zasnivanjem višegodišnjih zasada i sa tehnologijom proizvodnje voća i grožđa. |
| Ishodi učenja (stečena znanja) |
Student treba da pokaže poznavanje: morfologije voćaka i vinove loze; poznavanje intenzivnih sistema gajenja i fitotehničke specifičnosti tehnologije podizanja i održavanja višegodišnjih zasada ovih kultura. Student treba da razvije kritičko mišljenje o materiji predmeta, za prezentaciju stečenih znanja, evaluaciju ishoda učenja i nastavnog procesa. |