Навигација

О-ВВ-14-ПРВО - Прерада воћа

Спецификација предмета
НазивПрерада воћа
АкронимО-ВВ-14-ПРВО
Студијски програмБиљна производња
МодулВоћарство и виноградарство
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ5.0Статус предметаизборни
    Условљност другим предметимаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаПолазници курса треба да уоче значај производње воћа као непрерађених намирница за правилну исхрану људи, као и њихове технолошке карактеристике
    Исходи учења (стечена знања)По завршетку курса студенти треба да овладају производњом и карактеристикама различитих производима од воћа; технолошким карактеристика које треба да поседује воће како би се добијали прехрамбени производи високог квалитета – пре свега високе нутритивне вредности и здравствене безбедности.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеОбрађују се основне теоријске поставке везане за нутритивну вредност, здравствену безбедност и сензорну прихватљивост производа од воћа, као и начини конзервисања.
    Садржај практичне наставеПолазници ће се бавити утврђивањим појединих карактеристика сировине са становишта технолошких захтева.
    Литература
    1. Златковић, Б. (2003): Прерада и чување воћа, Пољопривредни факултет, Београд.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    22
    Методе извођења наставеНастава се изводи као теоријска, практична и интерактивна: дискусија по унапред задатим тематским јединицама. Раде се два теста и један семинарски рад који се јавно брани, а који је резултат самосталног истраживачког рада.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања10Писмени испит
    Практична настава10Усмени испит40
    Пројекти
    Колоквијуми20
    Семинари20