Објављена књига “Encapsulation in Food Processing and Fermentation” у издању CRC Press-a
ФакултетУ издању познатог издавача "CRC Press" објављена је књига “Encapsulation in Food Processing and Fermentation” чији су уредници проф. др Стева Левић и проф. др Виктор Недовић са нашег Факултета, као и проф. др Бранко Бугарски са Технолошко-металуршког факултета у Београду.
Књига обухвата тринаест поглавља која се баве применом инкапсулационе технологије у производњи хране. Аутори из више земаља су дали свој допринос кроз анализу остварених резултата последњих година у области нових инкапсулационих технологија и материјала, индустријских метода инкапсулације, метода за анализу инкапсулата, инкапсулације специфичних адитива и биљних екстраката и инкапсулације микроорганизама. Посебно су обрађене теме наноинкапсулата и безбедности оваквих додатака у храни.
Надамо се да ће књига пружити читаоцима нова сазнања и отворити простор за нове идеје из области примене инкапсулационих система у производњи хране.