Objavljena knjiga “Encapsulation in Food Processing and Fermentation” u izdanju CRC Press-a
FakultetU izdanju poznatog izdavača "CRC Press" objavljena je knjiga “Encapsulation in Food Processing and Fermentation” čiji su urednici prof. dr Steva Lević i prof. dr Viktor Nedović sa našeg Fakulteta, kao i prof. dr Branko Bugarski sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu.
Knjiga obuhvata trinaest poglavlja koja se bave primenom inkapsulacione tehnologije u proizvodnji hrane. Autori iz više zemalja su dali svoj doprinos kroz analizu ostvarenih rezultata poslednjih godina u oblasti novih inkapsulacionih tehnologija i materijala, industrijskih metoda inkapsulacije, metoda za analizu inkapsulata, inkapsulacije specifičnih aditiva i biljnih ekstrakata i inkapsulacije mikroorganizama. Posebno su obrađene teme nanoinkapsulata i bezbednosti ovakvih dodataka u hrani.
Nadamo se da će knjiga pružiti čitaocima nova saznanja i otvoriti prostor za nove ideje iz oblasti primene inkapsulacionih sistema u proizvodnji hrane.