О-ТА-14-ХППР-13 - Хемија природних производа
| Спецификација предмета | ||||
|---|---|---|---|---|
| Назив | Хемија природних производа | |||
| Акроним | О-ТА-14-ХППР-13 | |||
| Студијски програм | Прехрамбена технологија | |||
| Модул | Технологија анималних производа | |||
| Тип студија | основне академске студије | |||
| Наставник (предавач) | ||||
| Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
| Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
| Број ЕСПБ | 7.0 | Статус предмета | обавезан | |
| Условљност другим предметима | Положен испит из Органске хемије. | Облик условљености | ||
| Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање: знања и разумевања структуре, физичких и хемијских особина природних органских једињења значајних за прехрамбену технологију. | |||
| Исходи учења (стечена знања) | Познавање принципа изоловања органских једињења из природних производа, као и савремених аналитичких метода за њихово одређивање. | |||
| Садржај предмета | ||||
| Садржај теоријске наставе | Аминокиселине, пептиди и протеини, угљени хидрати, липиди, нуклеинске киселине, алкалоиди, хормони и антибиотици. | |||
| Садржај практичне наставе | Предвиђене су вежбе које се односе на проучавање састава, структуре и особина органских једињења значајних за прехрамбену индустрију. | |||
| Литература | ||||
| ||||
| Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
| Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
| 3 | 3 | |||
| Методе извођења наставе | Теоријска настава, лабораторијске вежбе и интерактивна настава. Предвиђени су наставни тестови, семинарски радови и колоквијуми. | |||
| Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
| Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
| Активности у току предавања | 5 | Писмени испит | 60 | |
| Практична настава | 10 | Усмени испит | ||
| Пројекти | 10 | |||
| Колоквијуми | 10 | |||
| Семинари | 5 | |||
