Навигација

Д-ВВ-20-ФЧВ - Физиологија чувања воћа

Спецификација предмета
НазивФизиологија чувања воћа
АкронимД-ВВ-20-ФЧВ
Студијски програмПољопривредне науке
МодулВоћарство и виноградарство
Тип студијадокторске академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ12.0Статус предметаизборни
      Условљност другим предметимаОблик условљености
      Циљеви изучавања предметаПредмет треба да омогући студенту стицање савремених знања / разумевања физиологије развитка, зрења и дозревања воћа, као и физичко-физиолошке промене у плоду током чувања
      Исходи учења (стечена знања)На основу познавања физиологије чувања воћа студент треба да се оспособи за савладавања примене биотехничких мера у гајењу воћака, а у циљу догог и квалитетног чувања њихових плодова.
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставе
      Садржај практичне наставе
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      604
      Методе извођења наставеТеоријска настава и консултације са кандидатима. Предвиђена је израда и јавна одбрана семинарског рада.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавањаПисмени испит
      Практична наставаУсмени испит50
      Пројекти
      Колоквијуми
      Семинари50