Назив | Физиологија чувања воћа |
---|
Акроним | Д-ВВ-20-ФЧВ |
---|
Студијски програм | Пољопривредне науке |
---|
Модул | Воћарство и виноградарство |
---|
Тип студија | докторске академске студије |
---|
Наставник (предавач) | |
---|
Наставник/сарадник (вежбе) | |
---|
Наставник/сарадник (ДОН) | |
---|
Број ЕСПБ | 12.0 | Статус предмета | изборни |
---|
Условљност другим предметима | | Облик условљености | |
---|
Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање савремених знања / разумевања физиологије развитка, зрења и дозревања воћа, као и физичко-физиолошке промене у плоду током чувања |
---|
Исходи учења (стечена знања) | На основу познавања физиологије чувања воћа студент треба да се оспособи за савладавања примене биотехничких мера у гајењу воћака, а у циљу догог и квалитетног чувања њихових плодова. |
---|