Navigacija

D-VV-20-FČV - Fiziologija čuvanja voća

Specifikacija predmeta
Naziv Fiziologija čuvanja voća
Akronim D-VV-20-FČV
Studijski program Poljoprivredne nauke
Modul Voćarstvo i vinogradarstvo
Tip studija doktorske akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
    Nastavnik/saradnik (DON)
      Broj ESPB 12.0 Status predmeta izborni
      Uslovljnost drugim predmetima Oblik uslovljenosti
      Ciljevi izučavanja predmeta Predmet treba da omogući studentu sticanje savremenih znanja / razumevanja fiziologije razvitka, zrenja i dozrevanja voća, kao i fizičko-fiziološke promene u plodu tokom čuvanja
      Ishodi učenja (stečena znanja) Na osnovu poznavanja fiziologije čuvanja voća student treba da se osposobi za savladavanja primene biotehničkih mera u gajenju voćaka, a u cilju dogog i kvalitetnog čuvanja njihovih plodova.
      Sadržaj predmeta
      Sadržaj teorijske nastave
      Sadržaj praktične nastave
      Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
      Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
      6 0 4
      Metode izvođenja nastave Teorijska nastava i konsultacije sa kandidatima. Predviđena je izrada i javna odbrana seminarskog rada.
      Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
      Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
      Aktivnosti u toku predavanja Pismeni ispit
      Praktična nastava Usmeni ispit 50
      Projekti
      Kolokvijumi
      Seminari 50