Naziv |
Fiziologija čuvanja voća |
Akronim |
D-VV-20-FČV |
Studijski program |
Poljoprivredne nauke |
Modul |
Voćarstvo i vinogradarstvo |
Tip studija |
doktorske akademske studije |
Nastavnik (predavač) |
|
Nastavnik/saradnik (vežbe) |
|
Nastavnik/saradnik (DON) |
|
Broj ESPB |
12.0 |
Status predmeta |
izborni |
Uslovljnost drugim predmetima |
|
Oblik uslovljenosti |
|
Ciljevi izučavanja predmeta |
Predmet treba da omogući studentu sticanje savremenih znanja / razumevanja fiziologije razvitka, zrenja i dozrevanja voća, kao i fizičko-fiziološke promene u plodu tokom čuvanja |
Ishodi učenja (stečena znanja) |
Na osnovu poznavanja fiziologije čuvanja voća student treba da se osposobi za savladavanja primene biotehničkih mera u gajenju voćaka, a u cilju dogog i kvalitetnog čuvanja njihovih plodova. |