| Naziv |
Fiziologija čuvanja voća |
| Akronim |
D-VV-20-FČV |
| Studijski program |
Poljoprivredne nauke |
| Modul |
Voćarstvo i vinogradarstvo |
| Tip studija |
doktorske akademske studije |
| Nastavnik (predavač) |
|
| Nastavnik/saradnik (vežbe) |
|
| Nastavnik/saradnik (DON) |
|
| Broj ESPB |
12.0 |
Status predmeta |
izborni |
| Uslovljnost drugim predmetima |
|
Oblik uslovljenosti |
|
| Ciljevi izučavanja predmeta |
Predmet treba da omogući studentu sticanje savremenih znanja / razumevanja fiziologije razvitka, zrenja i dozrevanja voća, kao i fizičko-fiziološke promene u plodu tokom čuvanja |
| Ishodi učenja (stečena znanja) |
Na osnovu poznavanja fiziologije čuvanja voća student treba da se osposobi za savladavanja primene biotehničkih mera u gajenju voćaka, a u cilju dogog i kvalitetnog čuvanja njihovih plodova. |