| Назив | Екофизиологија воћака |
|---|
| Акроним | Д-ВВ-20-ЕКВ |
|---|
| Студијски програм | Пољопривредне науке |
|---|
| Модул | Воћарство и виноградарство |
|---|
| Тип студија | докторске академске студије |
|---|
| Наставник (предавач) | |
|---|
| Наставник/сарадник (вежбе) | |
|---|
| Наставник/сарадник (ДОН) | |
|---|
| Број ЕСПБ | 12.0 | Статус предмета | изборни |
|---|
| Условљност другим предметима | | Облик условљености | |
|---|
| Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање савремених знања/разумевања физиолошких процеса воћака у природним условима пољопривредног станишта, како би њихову екологијуобјаснили одговарајућим физиолошким специфичностима и адаптацијама. Истовремено, физиолошке процесе воћака би објаснили утицајем конкретних спољашних
услова станишта и природом њихове адаптације. |
|---|
| Исходи учења (стечена знања) | На основу познавања екофизиологије воћака студент треба да овлада знањима и вештинама анализе утицаја појединих еколошких фактора на протицање физиолошких процеса воћака и њихову манифестацију на воћке, а нарочито на привредно значајне особине воћака, како би примену агро и помотехничких мера прилагодили потребама воћака. |
|---|