Навигација

О-ФМ-20-ВОЋ - Воћарство

Спецификација предмета
НазивВоћарство
АкронимО-ФМ-20-ВОЋ
Студијски програмФитомедицина
МодулФитомедицина
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ3.0Статус предметаобавезан
    Условљност другим предметимаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаПредмет треба да омогући студентима стицање знања о морфологији воћака, расту и развоју воћака, односу воћака и чинилаца спољашње средине, начинима размножавања воћака, основним принципима заснивања воћњака и агротехничким и помотехничким мерама које се примењују у воћњака
    Исходи учења (стечена знања)Студент треба да покаже вештину препознавања врста воћака, да познаје механизме управљања њиховим растом и развојем и да познаје чиниоце који одређују родност воћака. Он треба да зна да изврши критичку анализу погодности еколошких чинилаца пољопривреног станишта за организовање воћарске производње, да зна принципе подизања нових засада воћака и принципе правилне неге воћака.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеУ оквиру предмета проучаваће се следећа поглавља: Морфологија воћака, екологија воћака, раст и развој воћака, заснивање воћњака, нега воћака и берба воћа.
    Садржај практичне наставеПрактична настава ће бити организована у облику вежби, на којима ће студенти бити упознати са класификацијом воћака, морфологијом воћака и физиолошким принципима размножавања воћака.
    Литература
    1. Радивојевић, Д., Марковић, Н. (2015): Воћарство и виноградарство. Универзитет у БеоградуПољопривредни факултет. Београд.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    21
    Методе извођења наставеТеоријска и практична настава у комбинацији са интерактивном наставом ће се држати у свим областима. На крају практичне наставе (вежбе) провера знања ће се извршити полагањем колоквијума. Провера знања после завршене теоријске наставе обавиће се усменим испитом.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавањаПисмени испит
    Практична наставаУсмени испит
    Пројекти
    Колоквијуми30
    Семинари