О-АЕ-20-МПИ - Менаџмент прехрамбене индустрије
Спецификација предмета | ||||
---|---|---|---|---|
Назив | Менаџмент прехрамбене индустрије | |||
Акроним | О-АЕ-20-МПИ | |||
Студијски програм | Агроекономија | |||
Модул | ||||
Тип студија | основне академске студије | |||
Наставник (предавач) | ||||
Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
Број ЕСПБ | 6.0 | Статус предмета | изборни | |
Условљност другим предметима | - | Облик условљености | ||
Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање знања, односно разумевање: функционисања пословних система у прехрамбеној индустрији; организације радних процеса, метода које се примењују у процесу управљања. | |||
Исходи учења (стечена знања) | Студент треба да буде оспособљен за: организовање и руковођење пословним системима прехрамбене индустрије, избор и примену савремених метода управљања, избор технологије, управљање технолошким системима, управљање системом квалитета у прехрамбеној индустрији и управљањe информационим системима. | |||
Садржај предмета | ||||
Садржај теоријске наставе | Пословни системи ПИ. Организација прераде пољоприврених производа (избор локације, организација снабдевања сировинама, организација транспорта, организација радних процеса. Систем квалитета у ПИ Менаџмент системи, циљеви пословања, критеријуми ефикасности, раст и развој, стратегија технолошке конкурентности, избор технологије, управљање технолошким системима, управљачки информациони систем. | |||
Садржај практичне наставе | На вежбама ће се решавати практични проблеми менаџмента (модели управљања производњом, предвиђање пословних активности, технолошка предвиђања, развој производа, оптимално коришћење капацитета, анализа производног програма, , одређивање оптималног асортимана производње, усклађивање производног програма, минимизација времена транспорта. | |||
Литература | ||||
| ||||
Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
2 | 2 | |||
Методе извођења наставе | Предавања у комбинацији са интерактивном наставом примењује се у свим наставним поглављима предмета у одређеном обиму (индивидуална и групна) | |||
Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
Активности у току предавања | 10 | Писмени испит | ||
Практична настава | 20 | Усмени испит | 40 | |
Пројекти | ||||
Колоквијуми | 30 | |||
Семинари |