О-АЕ-20-МПИ - Менаџмент прехрамбене индустрије
| Спецификација предмета | ||||
|---|---|---|---|---|
| Назив | Менаџмент прехрамбене индустрије | |||
| Акроним | О-АЕ-20-МПИ | |||
| Студијски програм | Агроекономија | |||
| Модул | ||||
| Тип студија | основне академске студије | |||
| Наставник (предавач) | ||||
| Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
| Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
| Број ЕСПБ | 6.0 | Статус предмета | изборни | |
| Условљност другим предметима | - | Облик условљености | ||
| Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање знања, односно разумевање: функционисања пословних система у прехрамбеној индустрији; организације радних процеса, метода које се примењују у процесу управљања. | |||
| Исходи учења (стечена знања) | Студент треба да буде оспособљен за: организовање и руковођење пословним системима прехрамбене индустрије, избор и примену савремених метода управљања, избор технологије, управљање технолошким системима, управљање системом квалитета у прехрамбеној индустрији и управљањe информационим системима. | |||
| Садржај предмета | ||||
| Садржај теоријске наставе | Пословни системи ПИ. Организација прераде пољоприврених производа (избор локације, организација снабдевања сировинама, организација транспорта, организација радних процеса. Систем квалитета у ПИ Менаџмент системи, циљеви пословања, критеријуми ефикасности, раст и развој, стратегија технолошке конкурентности, избор технологије, управљање технолошким системима, управљачки информациони систем. | |||
| Садржај практичне наставе | На вежбама ће се решавати практични проблеми менаџмента (модели управљања производњом, предвиђање пословних активности, технолошка предвиђања, развој производа, оптимално коришћење капацитета, анализа производног програма, , одређивање оптималног асортимана производње, усклађивање производног програма, минимизација времена транспорта. | |||
| Литература | ||||
| ||||
| Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
| Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
| 2 | 2 | |||
| Методе извођења наставе | Предавања у комбинацији са интерактивном наставом примењује се у свим наставним поглављима предмета у одређеном обиму (индивидуална и групна) | |||
| Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
| Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
| Активности у току предавања | 10 | Писмени испит | ||
| Практична настава | 20 | Усмени испит | 40 | |
| Пројекти | ||||
| Колоквијуми | 30 | |||
| Семинари | ||||
