Навигација

О-ТА-20-БИОЛ - Биологија

Спецификација предмета
НазивБиологија
АкронимО-ТА-20-БИОЛ
Студијски програмПрехрамбена технологија
МодулТехнологија анималних производа
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ6.0Статус предметаизборни
    Условљност другим предметимаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаПредмет треба да омогући студенту разумевање: • детаљне грађе, функције и деобе биљне ћелије • основних морфолошких карактеристика биљних органа • разноврсности, распрострањења и значаја главних група биљака
    Исходи учења (стечена знања)На крају предмета студент треба да: 1. Упореди и разликује основну грађу, функцију и животни циклус: ћелијa, њених органела, грађе и функције ћелија, препозна биљне врсте од значаја за студијски програм 2. и способност за тимски рад, критичко мишљење, презентацију стеченог знања, процену исхода учења, процену наставног процеса.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставепреглед грађе биљне ћелије: Основе морфологије и физиологије биљака: биљни органи, основни физиолошки процеси биљака (фотосинтеза, транспирација, регулација водног режима, фотопериодизам, биљни хормони, вернализација, дорманција семена), разноврсност, распрострање и значај главних група биљака за студијски програм
    Садржај практичне наставедетаљна грађа биљне ћелије и анализа процеса који се у њој дешавају, биљни органи, морфолошка грађа, препознавање и разноврсности група биљака од значаја све одсеке студијског програма.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    22
    Методе извођења наставеПаралелно са теоријском и практичном наставом изводи се и настава/учење на даљину на систему/платформи за е учење Пољопривредног факултета: www.imoodle.agrif.bg.ac.rs, где се одвија и непосредна комуникација са студентима, најављују активности на курсу и објављују примери и решења тестова, резултати провера знања, те коначне оцене студената и анкете за оцену наставника на курсу.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања20Писмени испит
    Практична наставаУсмени испит60
    Пројекти
    Колоквијуми20
    Семинари