- 1. Милосављевић, М., Јовић, С. Грожђе и вино. Београд: Агена, 1999; 2. Радовановић, В. Технологија вина. Београд: Грађевинска књига, 1986; 3. Блесић, М. Технологија вина. Сарајево: Пољопривредно-прехрамбени факултет, 2016;
- 4. Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B., Lonvaud, A. Handbook of Enology. Vol. 1. The Microbiology of Wine and Vinifications 2nd Edition. England, West Sussex: John Wiley & Sons Ltd, 2006; 5. Ribéreau-Gayon, P., Glories, Y., Maujean, A., Dubourdieu, D. Handbook of Enology. Vol 2. The Chemistry of Wine Stabilization and Treatments 2nd Edition. England, West Sussex: John Wiley & Sons Ltd, 2006;
- 6. Jackson, R. Wine Tasting. A Professional Handbook. UK, London: Elsevier Academic Press, 2002; 7. Jackson, R. Wine Science 2nd Ed. Principles, Practice, Perception. UK, London: Elsevier Science & Technology Books, 2000; 8. Grainger, K. Wine Quality. Tasting and Selection. UK, West Sussex: John Wiley & Sons Ltd, 2009;
- 9. Harrington, R. Food and Wine Pairing. A Sensory Experience. USA, New Jersey: John Wiley & Sons Ltd, 2008; 10. Сл. гласник РС број 87/11. Правилник о начину и поступку производње и о квалитету стоних вина, као и вина са географским пореклом.
|