ПЛАН УПИСА СТУДЕНАТА ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА - ШКОЛСКA 2023/2024. ГОДИНA
СтудентскеУПИС ЋЕ СЕ ВРШИТИ ТАКО ШТО ЋЕ СТУДЕНТИ У СВОМ ЕЛЕКТРОНСКОМ ИНДЕКСУ ИЗВРШИТИ УПИС ПРЕМА УПУТСТВУ У ПРИЛОГУ, А ЗАТИМ У НАЗНАЧЕНЕ ДАНЕ ПРЕДАВАТИ ДОКУМЕНТА ЗА УПИС
СТУДЕНТИ КОЈИ ИМАЈУ НЕРЕГУЛИСАНЕ ИСПИТНЕ ПРИЈАВЕ НЕЋЕ МОЋИ ИЗВРШИТИ БИРАЊЕ ПРЕДМЕТА
СТУДЕНТИ КОЈИ СУ ПОДНЕЛИ ЗАХТЕВ ЗА ПРОМЕНУ МОДУЛА НЕ ВРШЕ БИРАЊЕ ПРЕДМЕТА У СВОМ Е-ИНДЕКСУ ВЕЋ НА ШАЛТЕРИМА СТУДЕНТСКЕ СЛУЖБЕ. Ови студенти у е-индексу попуњавају ШВ-образац и анкету)
Пре подношења докумената за упис, неопходно је да студенти који уписују другу годину:
- савладају курс академске честитости под називом „Академски интегритет 1“ и „Академски интегритет 2“. Сајт Академски интегритет можете пронаћи на адреси https://ai.agrif.bg.ac.rs/
(кодови за приступ су креирани према модулу односно студијском програму који студент похађа и према курсу, нпр. за студијски програм Агроекономија, за курс 1, ознака је AE1-23, а за курс 2, ознака је AE2-23; за модул Хортикултура за курс 1, ознака је HK1-23, а за курс 2, ознака је HK2-23)
Курсеви академске честитости су услов за упис у наредну школску годину.
УПИС СТУДЕНАТА У II, III И IV ГОДИНУ СТУДИЈА КОЈИ СУ У ШКОЛСКОЈ 2022/2023 ГОДИНИ ОСТВАРИЛИ УСЛОВ ЗА УПИС НАРЕДНЕ ГОДИНЕ (48 ЕСПБ -БУЏЕТ И 37-САМОФИНАНСИРАЊЕ), ОБАВИЋЕ СЕ У 3 УПИСНА КРУГА
ПРВИ УПИСНИ КРУГ – СТУДЕНТИ СА ОСТВАРЕНИХ 48 ЕСПБ И ВИШЕ
УПИС У II ГОДИНУ СТУДИЈА - 16. октобар
УПИС У III ГОДИНУ СТУДИЈА - 17. октобар
УПИС У IV ГОДИНУ СТУДИЈА - 18. октобар
ДРУГИ УПИСНИ КРУГ- СВИ СТУДЕНТИ
УПИС У II ГОДИНУ СТУДИЈА - 19. октобар
УПИС У III ГОДИНУ СТУДИЈА - 20. октобар
УПИС У IV ГОДИНУ СТУДИЈА - 23. октобар
ТРЕЋИ УПИСНИ КРУГ – СВИ СТУДЕНТИ
УПИС У II ГОДИНУ СТУДИЈА - 24. октобар
УПИС У III ГОДИНУ СТУДИЈА - 25. октобар
УПИС У IV ГОДИНУ СТУДИЈА - 26. октобар
УПИС СТУДЕНАТА У ПРОДУЖЕНУ ГОДИНУ ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ СУ У ШКОЛСКОЈ 2022/2023 ГОДИНИ УПИСАНИ У IV ГОДИНУ СТУДИЈА У СТАТУСУ БУЏЕТСКОГ СТУДЕНТА ОБАВИЋЕ СЕ 27. И 30. ОКТОБРА
УПИС СТУДЕНАТА КОЈИ НИСУ СТЕКЛИ УСЛОВ ЗА УПИС
У НАРЕДНУ ГОДИНУ СТУДИЈА
- 31. октобар - сви студенти I године студија
- 01. новембар - сви студенти II године студија
- 02. новембар - сви студенти III године студија
- 03. новембар - сви студенти IV године студија
Студенти који нису стекли услов за упис у наредну годину студија могу наставити студије као самофинансирајући студенти, тако што поново уписују исту студијску годину, односно предмете које нису положили у претходној години - не мање од 37 ЕСПБ.
Студенти из претходног става, поред предмета које нису положили, могу да упишу и слушају, а по одслушаној настави и да полажу предмете из наредне године студија, ако исти нису условљени неким неположеним предметом, тако да укупан број ЕСПБ уписаних предмета (неположених предмета из претходних студијских година и из наредне студијске године) не буде већи од 90 ЕСПБ.
УПИС ПРОДУЖЕНЕ ГОДИНЕ
- II пут - 06. новембар
- III пут - 07. новембар
- IV пут - 08. новембар
- V пут - 09. новембар
- VI пут - 10. новембар
- VII - 13. новембар
- VIII пут - 14. новембар
Студенти који оправдано нису били у могућности да изврше упис у наведеним терминима, могу се уписати 15., 16. и 17. новембра
Студенти су у обавези да присуствују настави иако нису извршили упис у наредну годину студија
|
ВРЕМЕ ПРЕДАЈЕ ДОКУМЕНАТА ЗА УПИС |
||
СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ/МОДУЛ |
од 16. до 20. октобра |
од 23. до 27. октобра |
30. и 31. октобар |
АГРОЕКОНОМИЈA |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
РАТАРСТВО И ПОВРТАРСТВО |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ХОРТИКУЛТУРА |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ЗООТЕХНИКА |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ПОЉОПРИВРЕДНА ТЕХНИКА/БИОТЕХНИЧКИ ИНЖЕЊЕРИНГ |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
МЕЛИОРАЦИЈЕ ЗЕМЉИШТА/УПРАВЉАЊЕ ЗЕМЉИШТЕМ |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ПРОИЗДЊИ ХРАНЕ |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
УПРАВЉАЊЕ БЕЗБЕДНОШЋУ И КВАЛИТЕТОМ У ПРОИЗВОДЊИ ХРАНЕ |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ТЕХНОЛОГИЈА АНИМАЛНИХ ПРОИЗВОДА |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ТЕХНОЛОГИЈА РАТАРСКИХ ПРОИЗВОДА |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ТЕХНОЛОГИЈА КОНЗЕРВИСАЊА И ВРЕЊА |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
МИКРОБИОЛОГИЈА ХРАНЕ |
09-13 часова |
09-13 часова |
09-13 часова |
ФИТОМЕДИЦИНА |
13-17 часова |
13-17 часова |
13-17 часова |
ВОЋАРСТВО И ВИНОГРАДАРСТВО |
13-17 часова |
13-17 часова |
13-17 часова |
ДОКУМЕНТА ЗА УПИС
- Индекс;
- Пријава за упис (бирање предмета);
- Образац ШВ20;
(Пријава за упис и образац ШВ20 се попуњавају у електронском индексу, а штампају се на шалтерима студентске службе);
4. Доказ о уплати 400 динара (300 динара за студентски фонд, одлука Савета факултета број 291/6-8 од 28.05.2015. године и 100 динара за финансирање Универзитетског центра за развој каријере – КАРИЕР центар, одлука Савета универзитета број 612-1397/2 од 02.06.2008. године).
Уплата се врши на жиро рачун број: 840-1872666-79 позив на број 05-31
- Доказ о уплати 1.300 динара за упис године, одлука Савета факултета број 33/4-4 од 28.06.2023. године. Уплата се врши на жиро рачун број: 840-1872666-79 позив на број 95-98
- Доказ о завршеном курсу академске честитости (за студенте који уписују другу годину) под називом „Академски интегритет 1“ и „Академски интегритет 2“.
- Доказ о уплати износа (самофинансирајући студенти) за неположене предмете и изабране предмете из наредне године студија (за неположене предмете – 1 ЕСПБ износи 750 динара, а за изабране предмете из наредне године студија (слушање и полагање) – 1 ЕСПБ износи 1.500 динара)-школарина; Школарина се може уплатити на 5 једнаких рата.
Уплата се врши на жиро рачун број: 840-1872666-79 позив на број из електронског индекса
СТУДЕНТИ СУ У ОБАВЕЗИ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ РАСПОРЕДА УПИСА
СТУДЕНТИ КОЈИ НЕ УПИШУ ГОДИНУ ГУБЕ СТАТУС СТУДЕНТА
УПИС ЋЕ СЕ ВРШИТИ НА ШАЛТЕРИМА СТУДЕНТСКЕ СЛУЖБЕ
ШАЛТЕР 1 |
- ВОЋАРСТВО И ВИНОГРАДАРСТВО
- ФИТОМЕДИЦИНА
ШАЛТЕР 2 |
- ЗООТЕХНИКА
- ПОЉОПРИВРЕДНА ТЕХНИКА/БИОТЕХНИЧКИ И ИНФОРМАЦИОНИ ИНЖЕЊЕРИНГ
- МЕЛИОРАЦИЈЕ ЗЕМЉИШТА/УПРАВЉАЊЕ ЗЕМЉИШТЕМ
- ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ПРОИЗДЊИ ХРАНЕ
ШАЛТЕР 3 |
- АГРОЕКОНОМИЈА
ШАЛТЕР 4 |
- РАТАРСТВО И ПОВРТАРСТВО
- ХОРТИКУЛТУРА
- ТЕХНОЛОГИЈА АНИМАЛНИХ ПРОИЗВОДА
- УПРАВЉАЊЕ БЕЗБЕДНОШЋУ И КВАЛИТЕТОМ ...
ШАЛТЕР 5 |
- ТЕХНОЛОГИЈА РАТАРСКИХ ПРОИЗВОДА
- ТЕХНОЛОГИЈА КОНЗЕРВИСАЊА И ВРЕЊА
- МИКРОБИОЛОГИЈА ХРАНЕ