PLAN UPISA STUDENATA OSNOVNIH AKADEMSKIH STUDIJA - ŠKOLSKA 2023/2024. GODINA
StudentskeUPIS ĆE SE VRŠITI TAKO ŠTO ĆE STUDENTI U SVOM ELEKTRONSKOM INDEKSU IZVRŠITI UPIS PREMA UPUTSTVU U PRILOGU, A ZATIM U NAZNAČENE DANE PREDAVATI DOKUMENTA ZA UPIS
STUDENTI KOJI IMAJU NEREGULISANE ISPITNE PRIJAVE NEĆE MOĆI IZVRŠITI BIRANJE PREDMETA
STUDENTI KOJI SU PODNELI ZAHTEV ZA PROMENU MODULA NE VRŠE BIRANJE PREDMETA U SVOM E-INDEKSU VEĆ NA ŠALTERIMA STUDENTSKE SLUŽBE. Ovi studenti u e-indeksu popunjavaju ŠV-obrazac i anketu)
Pre podnošenja dokumenata za upis, neophodno je da studenti koji upisuju drugu godinu:
- savladaju kurs akademske čestitosti pod nazivom „Akademski integritet 1“ i „Akademski integritet 2“. Sajt Akademski integritet možete pronaći na adresi https://ai.agrif.bg.ac.rs/
(kodovi za pristup su kreirani prema modulu odnosno studijskom programu koji student pohađa i prema kursu, npr. za studijski program Agroekonomija, za kurs 1, oznaka je AE1-23, a za kurs 2, oznaka je AE2-23; za modul Hortikultura za kurs 1, oznaka je HK1-23, a za kurs 2, oznaka je HK2-23)
Kursevi akademske čestitosti su uslov za upis u narednu školsku godinu.
UPIS STUDENATA U II, III I IV GODINU STUDIJA KOJI SU U ŠKOLSKOJ 2022/2023 GODINI OSTVARILI USLOV ZA UPIS NAREDNE GODINE (48 ESPB -BUDŽET I 37-SAMOFINANSIRANJE), OBAVIĆE SE U 3 UPISNA KRUGA
PRVI UPISNI KRUG – STUDENTI SA OSTVARENIH 48 ESPB I VIŠE
UPIS U II GODINU STUDIJA - 16. oktobar
UPIS U III GODINU STUDIJA - 17. oktobar
UPIS U IV GODINU STUDIJA - 18. oktobar
DRUGI UPISNI KRUG- SVI STUDENTI
UPIS U II GODINU STUDIJA - 19. oktobar
UPIS U III GODINU STUDIJA - 20. oktobar
UPIS U IV GODINU STUDIJA - 23. oktobar
TREĆI UPISNI KRUG – SVI STUDENTI
UPIS U II GODINU STUDIJA - 24. oktobar
UPIS U III GODINU STUDIJA - 25. oktobar
UPIS U IV GODINU STUDIJA - 26. oktobar
UPIS STUDENATA U PRODUŽENU GODINU ZA STUDENTE KOJI SU U ŠKOLSKOJ 2022/2023 GODINI UPISANI U IV GODINU STUDIJA U STATUSU BUDŽETSKOG STUDENTA OBAVIĆE SE 27. I 30. OKTOBRA
UPIS STUDENATA KOJI NISU STEKLI USLOV ZA UPIS
U NAREDNU GODINU STUDIJA
- 31. oktobar - svi studenti I godine studija
- 01. novembar - svi studenti II godine studija
- 02. novembar - svi studenti III godine studija
- 03. novembar - svi studenti IV godine studija
Studenti koji nisu stekli uslov za upis u narednu godinu studija mogu nastaviti studije kao samofinansirajući studenti, tako što ponovo upisuju istu studijsku godinu, odnosno predmete koje nisu položili u prethodnoj godini - ne manje od 37 ESPB.
Studenti iz prethodnog stava, pored predmeta koje nisu položili, mogu da upišu i slušaju, a po odslušanoj nastavi i da polažu predmete iz naredne godine studija, ako isti nisu uslovljeni nekim nepoloženim predmetom, tako da ukupan broj ESPB upisanih predmeta (nepoloženih predmeta iz prethodnih studijskih godina i iz naredne studijske godine) ne bude veći od 90 ESPB.
UPIS PRODUŽENE GODINE
- II put - 06. novembar
- III put - 07. novembar
- IV put - 08. novembar
- V put - 09. novembar
- VI put - 10. novembar
- VII - 13. novembar
- VIII put - 14. novembar
Studenti koji opravdano nisu bili u mogućnosti da izvrše upis u navedenim terminima, mogu se upisati 15., 16. i 17. novembra
Studenti su u obavezi da prisustvuju nastavi iako nisu izvršili upis u narednu godinu studija
|
VREME PREDAJE DOKUMENATA ZA UPIS |
||
STUDIJSKI PROGRAM/MODUL |
od 16. do 20. oktobra |
od 23. do 27. oktobra |
30. i 31. oktobar |
AGROEKONOMIJA |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
RATARSTVO I POVRTARSTVO |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
HORTIKULTURA |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
ZOOTEHNIKA |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
POLJOPRIVREDNA TEHNIKA/BIOTEHNIČKI INŽENJERING |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
MELIORACIJE ZEMLJIŠTA/UPRAVLJANJE ZEMLJIŠTEM |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U PROIZDNJI HRANE |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
UPRAVLJANJE BEZBEDNOŠĆU I KVALITETOM U PROIZVODNJI HRANE |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
TEHNOLOGIJA ANIMALNIH PROIZVODA |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
TEHNOLOGIJA RATARSKIH PROIZVODA |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
TEHNOLOGIJA KONZERVISANJA I VRENJA |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
MIKROBIOLOGIJA HRANE |
09-13 časova |
09-13 časova |
09-13 časova |
FITOMEDICINA |
13-17 časova |
13-17 časova |
13-17 časova |
VOĆARSTVO I VINOGRADARSTVO |
13-17 časova |
13-17 časova |
13-17 časova |
DOKUMENTA ZA UPIS
- Indeks;
- Prijava za upis (biranje predmeta);
- Obrazac ŠV20;
(Prijava za upis i obrazac ŠV20 se popunjavaju u elektronskom indeksu, a štampaju se na šalterima studentske službe);
4. Dokaz o uplati 400 dinara (300 dinara za studentski fond, odluka Saveta fakulteta broj 291/6-8 od 28.05.2015. godine i 100 dinara za finansiranje Univerzitetskog centra za razvoj karijere – KARIER centar, odluka Saveta univerziteta broj 612-1397/2 od 02.06.2008. godine).
Uplata se vrši na žiro račun broj: 840-1872666-79 poziv na broj 05-31
- Dokaz o uplati 1.300 dinara za upis godine, odluka Saveta fakulteta broj 33/4-4 od 28.06.2023. godine. Uplata se vrši na žiro račun broj: 840-1872666-79 poziv na broj 95-98
- Dokaz o završenom kursu akademske čestitosti (za studente koji upisuju drugu godinu) pod nazivom „Akademski integritet 1“ i „Akademski integritet 2“.
- Dokaz o uplati iznosa (samofinansirajući studenti) za nepoložene predmete i izabrane predmete iz naredne godine studija (za nepoložene predmete – 1 ESPB iznosi 750 dinara, a za izabrane predmete iz naredne godine studija (slušanje i polaganje) – 1 ESPB iznosi 1.500 dinara)-školarina; Školarina se može uplatiti na 5 jednakih rata.
Uplata se vrši na žiro račun broj: 840-1872666-79 poziv na broj iz elektronskog indeksa
STUDENTI SU U OBAVEZI DA SE PRIDRŽAVAJU RASPOREDA UPISA
STUDENTI KOJI NE UPIŠU GODINU GUBE STATUS STUDENTA
UPIS ĆE SE VRŠITI NA ŠALTERIMA STUDENTSKE SLUŽBE
ŠALTER 1 |
- VOĆARSTVO I VINOGRADARSTVO
- FITOMEDICINA
ŠALTER 2 |
- ZOOTEHNIKA
- POLJOPRIVREDNA TEHNIKA/BIOTEHNIČKI I INFORMACIONI INŽENJERING
- MELIORACIJE ZEMLJIŠTA/UPRAVLJANJE ZEMLJIŠTEM
- ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U PROIZDNJI HRANE
ŠALTER 3 |
- AGROEKONOMIJA
ŠALTER 4 |
- RATARSTVO I POVRTARSTVO
- HORTIKULTURA
- TEHNOLOGIJA ANIMALNIH PROIZVODA
- UPRAVLJANJE BEZBEDNOŠĆU I KVALITETOM ...
ŠALTER 5 |
- TEHNOLOGIJA RATARSKIH PROIZVODA
- TEHNOLOGIJA KONZERVISANJA I VRENJA
- MIKROBIOLOGIJA HRANE