Навигација

ОТВАРАЊЕ ПОЗИВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОБИЛНОСТИ ИЗ 2022. ГОДИНЕ

Факултет

Поштовани,

 

користимо ову прилику да Вас обавестимо да ћe позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности ЗАПОСЛЕНИХ – НАСТАВНОГ ОСОБЉА, бити отворен 10. ОКТОБРА 2023. ГОДИНЕ. Позив ће бити отворен до 25. ОКТОБРА 2023. ГОДИНЕ У 23:59 ЧАСОВА. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко ОНЛАЈН ПЛАТФОРМЕ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ MOBION (https://mobion.bg.ac.rs/).

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) и тренутно отворених позива, запослени на факултетима у саставу УБ могу да конкуришу за реализацију мобилности у оквиру буџета одобреног за 2022. годину. Другим речима, средства из овог позива могу да се искористе, односно мобилности могу да се реализују закључно са 31. ЈУЛОМ 2024. године.

Информације о буџетима одобреним у 2022. години за сваку чланицу УБ могу се наћи на платформи Мобион, у оквиру корисничког налога ЕСПБ координатора чланице.

С обзиром на горенаведено, молимо Вас да узмете у обзир то да је Универзитет уговорио сарадњу са већим бројем страних партнера за које су УБ, односно његове чланице, изразиле заинтересованост за сарадњу, што значи да ће број уговорених партнерстава превазићи доступни број мобилности, односно буџет, по чланицама. РАНГИРАЊЕМ И НОМИНАЦИЈОМ КАНДИДАТА КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ ЗА МОБИЛНОСТ ТОКОМ ОТВОРЕНИХ ПОЗИВА, ЧЛАНИЦЕ УБ СУ ТЕ КОЈЕ ОДЛУЧУЈУ О ТОМЕ НА КОЈЕ, ОД УГОВОРЕНИХ ПАРТНЕРСКИХ УНИВЕРЗИТЕТА ЋЕ УТРОШИТИ СРЕДСТВА КОЈА СУ ИМ У ДАТОМ МОМЕНТУ НА РАСПОЛАГАЊУ.

Уколико на конкретном конкурсу не буде пријављених кандидата, а с обзиром на обавезу враћања неискоришћених средстава Националној агенцији и посредних последица у виду смањења износа средстава на предстојећем националном конкурсу, недодељене мобилности биће редистрибуиране резервним кандидатима са целог универзитета у оквиру текућег конкурса. НАПОМИЊЕМО И ДА ЋЕ СТАТИСТИКА РЕАЛИЗАЦИЈЕ МОБИЛНОСТИ СВАКЕ ОД ЧЛАНИЦА У ОВОМ ПРОЈЕКТНОМ ПЕРИОДУ, УТИЦАТИ НА РАСПОДЕЛУ СРЕДСТАВА У СЛЕДЕЋЕМ.

Имајући ово у виду, најљубазније молимо све надлежне службе факултета Универзитета у Београду да у складу са интерним процедурама и комуникационим благовремено обавесте  своје запослене о отвореном позиву, а ЕСПБ координаторе да стриктно поштују рокове за евалуацију и рангирање пристиглих пријава.

НАПОМИЊЕМО ДА МОБИЛНОСТИ НЕЋЕ МОЋИ ДА СЕ РЕАЛИЗУЈУ ДОК СЕ КОНКУРСИ ЗА ПРИЈАВУ НЕ ЗАТВОРЕ, А ЕСПБ КООРДИНАТОРИ НЕ НОМИНУЈУ, ОДНОСНО РАНГИРАЈУ СВЕ ПРИЈАВЉЕНЕ КАНДИДАТЕ КОЈИ ИСПУЊАВАЈУ УСЛОВЕ КОНКУРСА.

Додатне информације о, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећим линковима АЖУРИРАНЕ ПЛАТФОРМЕ ЗА МОБИЛНОСТ УБ:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате Еразмус+ тим Универзитета у Београду

(https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact) .

Сличне вести