Navigacija

OTVARANJE POZIVA ZA REALIZACIJU MOBILNOSTI IZ 2022. GODINE

Fakultet

Poštovani,

 

koristimo ovu priliku da Vas obavestimo da će poziv za prijavljivanje za realizaciju individualne mobilnosti u okviru Ključne akcije 131 Erazmus+ programa mobilnosti ZAPOSLENIH – NASTAVNOG OSOBLJA, biti otvoren 10. OKTOBRA 2023. GODINE. Poziv će biti otvoren do 25. OKTOBRA 2023. GODINE U 23:59 ČASOVA. Prijave se kao i do sada vrše isključivo preko ONLAJN PLATFORME UNIVERZITETA U BEOGRADU MOBION (https://mobion.bg.ac.rs/).

U okviru Ključne akcije 131 (mobilnost u zemljama EU i Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Severnoj Makedoniji i Turskoj) i trenutno otvorenih poziva, zaposleni na fakultetima u sastavu UB mogu da konkurišu za realizaciju mobilnosti u okviru budžeta odobrenog za 2022. godinu. Drugim rečima, sredstva iz ovog poziva mogu da se iskoriste, odnosno mobilnosti mogu da se realizuju zaključno sa 31. JULOM 2024. godine.

Informacije o budžetima odobrenim u 2022. godini za svaku članicu UB mogu se naći na platformi Mobion, u okviru korisničkog naloga ESPB koordinatora članice.

S obzirom na gorenavedeno, molimo Vas da uzmete u obzir to da je Univerzitet ugovorio saradnju sa većim brojem stranih partnera za koje su UB, odnosno njegove članice, izrazile zainteresovanost za saradnju, što znači da će broj ugovorenih partnerstava prevazići dostupni broj mobilnosti, odnosno budžet, po članicama. RANGIRANJEM I NOMINACIJOM KANDIDATA KOJI SU SE PRIJAVILI ZA MOBILNOST TOKOM OTVORENIH POZIVA, ČLANICE UB SU TE KOJE ODLUČUJU O TOME NA KOJE, OD UGOVORENIH PARTNERSKIH UNIVERZITETA ĆE UTROŠITI SREDSTVA KOJA SU IM U DATOM MOMENTU NA RASPOLAGANJU.

Ukoliko na konkretnom konkursu ne bude prijavljenih kandidata, a s obzirom na obavezu vraćanja neiskorišćenih sredstava Nacionalnoj agenciji i posrednih posledica u vidu smanjenja iznosa sredstava na predstojećem nacionalnom konkursu, nedodeljene mobilnosti biće redistribuirane rezervnim kandidatima sa celog univerziteta u okviru tekućeg konkursa. NAPOMINJEMO I DA ĆE STATISTIKA REALIZACIJE MOBILNOSTI SVAKE OD ČLANICA U OVOM PROJEKTNOM PERIODU, UTICATI NA RASPODELU SREDSTAVA U SLEDEĆEM.

Imajući ovo u vidu, najljubaznije molimo sve nadležne službe fakulteta Univerziteta u Beogradu da u skladu sa internim procedurama i komunikacionim blagovremeno obaveste  svoje zaposlene o otvorenom pozivu, a ESPB koordinatore da striktno poštuju rokove za evaluaciju i rangiranje pristiglih prijava.

NAPOMINJEMO DA MOBILNOSTI NEĆE MOĆI DA SE REALIZUJU DOK SE KONKURSI ZA PRIJAVU NE ZATVORE, A ESPB KOORDINATORI NE NOMINUJU, ODNOSNO RANGIRAJU SVE PRIJAVLJENE KANDIDATE KOJI ISPUNJAVAJU USLOVE KONKURSA.

Dodatne informacije o, uslovima i relevantnoj konkursnoj dokumentaciji, kao i prijavni formular, dostupni su na sledećim linkovima AŽURIRANE PLATFORME ZA MOBILNOST UB:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

Za sva eventualna pitanja i nedoumice, molimo Vas da kontaktirate Erazmus+ tim Univerziteta u Beogradu

(https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact) .

Slične vesti