Навигација

КОНКУРС ЗА ЈИТО СТИПЕНДИЈУ 2024/25.

Студентске

Обавештавамо колегинице и колеге да је Универзитет у Београду добио једно расположиво место за ЈИТО Стипендију у 2024/25. години. Услови конкурисања су следећи:

1.    Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
2.    Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује
Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу (мастер програм), започне од јесени 2023. године и у Јапану проведе минимум годину дана. Област истраживања није ограничена;
3.    Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
4.    Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'')  говори и чита јапански, али то није обавезно.

ИТО фондација не даје финансијску подршку за курсеве који се делимично  или у целости изводе на даљину; изабрани кандидати морају своју  стипендију реализовати у Јапану.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Пријавни формулар и Предлог садржаја активности у форми коју је одредила ИТО фондација, као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији Вам достављамо у прилогу, а заинтересовани кандидати их могу наћи и преузети и на сајту Универзитета у Београду: http://bg.ac.rs/sr/saradnja/stipendije-konkursi.php

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 10.новембар 2023. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд.

С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески језик, од стране судског тумача.

За више информација можете контактирати Љубицу Димитријевић (stamlj@rect.bg.ac.rs).