Навигација

Ekotrofelija 2023 - тим са Пољопривредног факултета освојио је прво место

На студентском такмичењу за најекоиновативнији прехрамбени производ Екотрофелија Србија 2023 прво место освојио је OsmoTim са Пољопривредног факултета са производом Слатки дуо

У организацији Удружења прехрамбених технолога Србије 9. јуна 2023. године је у Научно-технолошком парку Београд одржано једанаесто национално студентско такмичење у креирању еко-иновативних прехрамбених производа Екотрофелија Србија 2023. На такмичењу је учествовало седам тимова студената са четири универзитета, већег броја факултета и академија струковних студија.

Прво место на такмичењу је освојио OsmoTim са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду са производом Слатки дуо, дезерт од сушеног воћа – јабуке и шљиве. Друго место освојио је Radish tim такође са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду са производом Rokesto, нутритивно богатим веганским намазом на бази листа ротквице. На овом такмичењу учествовали су још и MicroTim са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду са производом MicroTea  освежавајућим безалкохолним пићем богатим полифенолима и минералима.

Такмичење се организује у склопу спровођења Стратегије паметне специјализације Републике Србије чији је један од приоритета „Храна за будућност“, под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација, као и уз вишегодишњу подршку Научно – технолошког парка Београд, Центра за промоцију науке, као и уз тренинг и едукативну подршку и партнерство са организацијом Хелветас, компанијама Desing и Dr. Oetker, као и Case Study Club - ом Факултета организационих наука, како би се подстакло предузетништво међу студентима и помогао пласман иновативних  производа на домаћем и међународном тржишту.

OsmoTim ће имати прилику да представи своју иновацију на европском такмичењу најбољих студентских тимова Ecotrophelia Europe које ће ове године бити одржано 7. и 8. октобра у Келну, у оквиру једног од највећих сајмова хране, ANUGA, презентује Србију као иновациону дестинацију и учествује у креирању европске будућности у области хране

Слике

  • /uploads/attachment/vest/319/PXL_20230609_142755741-2048x1152.jpg
  • /uploads/attachment/vest/319/Untitled.jpg

Сличне вести