Navigacija

Ekotrofelija 2023 - tim sa Poljoprivrednog fakulteta osvojio je prvo mesto

Na studentskom takmičenju za najekoinovativniji prehrambeni proizvod Ekotrofelija Srbija 2023 prvo mesto osvojio je OsmoTim sa Poljoprivrednog fakulteta sa proizvodom Slatki duo

U organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije 9. juna 2023. godine je u Naučno-tehnološkom parku Beograd održano jedanaesto nacionalno studentsko takmičenje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda Ekotrofelija Srbija 2023. Na takmičenju je učestvovalo sedam timova studenata sa četiri univerziteta, većeg broja fakulteta i akademija strukovnih studija.

Prvo mesto na takmičenju je osvojio OsmoTim sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa proizvodom Slatki duo, dezert od sušenog voća – jabuke i šljive. Drugo mesto osvojio je Radish tim takođe sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa proizvodom Rokesto, nutritivno bogatim veganskim namazom na bazi lista rotkvice. Na ovom takmičenju učestvovali su još i MicroTim sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa proizvodom MicroTea  osvežavajućim bezalkoholnim pićem bogatim polifenolima i mineralima.

Takmičenje se organizuje u sklopu sprovođenja Strategije pametne specijalizacije Republike Srbije čiji je jedan od prioriteta „Hrana za budućnost“, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i uz višegodišnju podršku Naučno – tehnološkog parka Beograd, Centra za promociju nauke, kao i uz trening i edukativnu podršku i partnerstvo sa organizacijom Helvetas, kompanijama Desing i Dr. Oetker, kao i Case Study Club - om Fakulteta organizacionih nauka, kako bi se podstaklo preduzetništvo među studentima i pomogao plasman inovativnih  proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

OsmoTim će imati priliku da predstavi svoju inovaciju na evropskom takmičenju najboljih studentskih timova Ecotrophelia Europe koje će ove godine biti održano 7. i 8. oktobra u Kelnu, u okviru jednog od najvećih sajmova hrane, ANUGA, prezentuje Srbiju kao inovacionu destinaciju i učestvuje u kreiranju evropske budućnosti u oblasti hrane

Slike

  • /uploads/attachment/vest/319/PXL_20230609_142755741-2048x1152.jpg
  • /uploads/attachment/vest/319/Untitled.jpg

Slične vesti