Навигација

Пољопривредни факултет Универзитета у Београду обележио 104 године постојања

Факултет

Пољопривредни факултет Универзитета у Београду 28. марта 2023. године Свечаном академијом прославио је 104 године постојања. Пред бројним гостима из академске заједнице, државних установа, привреде, професорима и студентима, о славној историји, успешно превазиђеним изазовима у претходном периоду и оптимистичној будућности Пољопривредног факултета говорио је декан проф. др Душан Живковић. Присутнима се обрадио и ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић и министар просвете Бранко Ружић.

Признања и вредне награде добили су најбољи студенти са сваког института, као и професори награђени за најбоље научно-истраживачке радове. Посебне захвалнице додељене су професорима Пољопривредног факултета проф. др Илији Ђекићу и проф. др Игору Томашевићу, који се на престижној листи Универзитета Станфорд за 2021. годину налазе међу 2% најцитиранијих научника на свету. Представницима компанија додељене су захвалнице за сарадњу са Центром за развој каријере Пољопривредног факултета.

Поред Свечане академије, за Дан факултета потписан је Уговор о сарадњи са једном од водећих домаћих компанија, отворена је млекара која ће омогућити практичан рад студентима и реновирана је једна рачунараска учионица.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/283/TEO09072.png
  • /uploads/attachment/vest/283/TEO09261.png
  • /uploads/attachment/vest/283/TEO09327.png

Сличне вести