Navigacija

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio 104 godine postojanja

Fakultet

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu 28. marta 2023. godine Svečanom akademijom proslavio je 104 godine postojanja. Pred brojnim gostima iz akademske zajednice, državnih ustanova, privrede, profesorima i studentima, o slavnoj istoriji, uspešno prevaziđenim izazovima u prethodnom periodu i optimističnoj budućnosti Poljoprivrednog fakulteta govorio je dekan prof. dr Dušan Živković. Prisutnima se obradio i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i ministar prosvete Branko Ružić.

Priznanja i vredne nagrade dobili su najbolji studenti sa svakog instituta, kao i profesori nagrađeni za najbolje naučno-istraživačke radove. Posebne zahvalnice dodeljene su profesorima Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Iliji Đekiću i prof. dr Igoru Tomaševiću, koji se na prestižnoj listi Univerziteta Stanford za 2021. godinu nalaze među 2% najcitiranijih naučnika na svetu. Predstavnicima kompanija dodeljene su zahvalnice za saradnju sa Centrom za razvoj karijere Poljoprivrednog fakulteta.

Pored Svečane akademije, za Dan fakulteta potpisan je Ugovor o saradnji sa jednom od vodećih domaćih kompanija, otvorena je mlekara koja će omogućiti praktičan rad studentima i renovirana je jedna računaraska učionica.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/283/TEO09072.png
  • /uploads/attachment/vest/283/TEO09261.png
  • /uploads/attachment/vest/283/TEO09327.png

Slične vesti