| Назив | Физиологија чувања воћа |
|---|
| Акроним | Д-ВВ-14-ФЧВ-13 |
|---|
| Студијски програм | Пољопривредне науке |
|---|
| Модул | Воћарство и виноградарство |
|---|
| Тип студија | докторске академске студије |
|---|
| Наставник (предавач) | |
|---|
| Наставник/сарадник (вежбе) | |
|---|
| Наставник/сарадник (ДОН) | |
|---|
| Број ЕСПБ | 7.0 | Статус предмета | изборни |
|---|
| Условљност другим предметима | | Облик условљености | |
|---|
| Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање савремених знања / разумевања физиологије развитка, зрења и дозревања воћа, као и физичко-физиолошке промене у плоду током чувања |
|---|
| Исходи учења (стечена знања) | На основу познавања физиологије чувања воћа студент треба да се оспособи за савладавања примене биотехничких мера у гајењу воћака, а у циљу догог и квалитетног чувања њихових плодова. |
|---|