Назив | Основи хербологије |
---|
Акроним | О-ВВ-14-ХЕРБ-13 |
---|
Студијски програм | Биљна производња |
---|
Модул | Воћарство и виноградарство |
---|
Тип студија | основне академске студије |
---|
Наставник (предавач) | |
---|
Наставник/сарадник (вежбе) | |
---|
Наставник/сарадник (ДОН) | |
---|
Број ЕСПБ | 5.0 | Статус предмета | изборни |
---|
Условљност другим предметима | - | Облик условљености | |
---|
Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање: знања/разумевања биолошко-еколошких каратеристика економски значајних корова са предлогом мера за њихово сузбијање. Такође, студент треба да стекне вештине за препознавање семена, поника и одраслих економски значајних коровских врста; процену прагова штетности и предлагање оптималних мера у сузбијању корова. |
---|
Исходи учења (стечена знања) | Познавање основних биолошко-еколошких карактеристика економски значајних корова, као и директних и индиректних мера за њихово сузбијање. Студент треба да буде оспособљен за примену метода тимског рада, развијање критичког и креативног мишљења, презентацију стечених знања, усмену и писмену процену исхода учења предмета и процену одвијања наставног процеса у току реализације предмета. |
---|