Назив | Енглески језик |
---|
Акроним | О-УБ-14-Е-13 |
---|
Студијски програм | Прехрамбена технологија |
---|
Модул | Управљање безбедношћу и квалитетом у производњи хране |
---|
Тип студија | основне академске студије |
---|
Наставник (предавач) | |
---|
Наставник/сарадник (вежбе) | |
---|
Наставник/сарадник (ДОН) | |
---|
Број ЕСПБ | 3.0 | Статус предмета | изборни |
---|
Условљност другим предметима | За упис предмета потребно предзнање енглеског језика на средњошколском нивоу (или најмање ниво А2 ‒ уз доказе) | Облик условљености | |
---|
Циљеви изучавања предмета | Овладавање како рецептивним језичким вештинама (читање, слушање са разумевањем) тако и продуктивним (говорење, писање на енглеском језику) у одабраним ситуацијама дискурса прехрамбене технологије. Посебна пажња се поклања енглеској терминологији прехрамбене технологије и развијању
вештине самосталног превођења са енглеског на српски и обрнуто. |
---|
Исходи учења (стечена знања) | На крају течаја студент треба (на базичном нивоу) да стекне (1) професионалну операционалну
компетенцију (коришћење енглеске литературе), (2) лингвистичку и социолингвистичку компетенцију (употреба стручне терминологије сходно нормама и инојезичном узусу) и (3) социокултурну компетенцију (способност примене стечених знања о културолошким карактеристикама). |
---|