Навигација

М-МА-20-СПР - Стручна пракса

Спецификација предмета
НазивСтручна пракса
АкронимМ-МА-20-СПР
Студијски програмАгроекономија
МодулМенаџмент у агробизнису
Тип студијамастер академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ3.0Статус предметаобавезан
      Условљност другим предметимаОблик условљености
      Циљеви изучавања предметаОсновни циљ праксе је примена стечених знања и њихова провера у пракси. Студент се упознаје и обучава за рад на припреми, организовању и праћењу процеса пољопривредне производње, као и са основним принципима функционисања привредних субјеката у пољопривредној производњи.
      Исходи учења (стечена знања)По завршетку стручне праксе, студент треба да буде способан за практичну примену стечених знања из области организације и функционисања привредних субјеката пољопривредне производње, али и да обавља одређене послове у конкретним условима пословања у области менаџмента у агробизнису.
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставеСтручна пракса ће бити прилагођена конкретним задацима који ће бити дефинисани од стране предузећа и институција у којима ће студент бити ангажован. Студенти током извођења праксе могу бити непосредно укључени у извршавање одређених задатака.
      Садржај практичне наставеРад студента пратиће ментори или супервизори, који обавештавају професора о томе колико су задовољни радом студента.
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      006
      Методе извођења наставеУ току праксе студент редовно и детаљно води „дневник практичне наставе“ који оверава лице задужено од стране компаније/институције за његов рад. По обављеној пракси овлаштени ментор даје описну оцену рада студента и потврду о обављеној стручној пракси.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавањаПисмени испит
      Практична наставаУсмени испит
      Пројекти
      Колоквијуми
      Семинари