D-TH-20-UBH - Odabrana poglavlja iz upravljanja bezbednošću u proizvodnji hrane
| Specifikacija predmeta | ||||
|---|---|---|---|---|
| Naziv | Odabrana poglavlja iz upravljanja bezbednošću u proizvodnji hrane | |||
| Akronim | D-TH-20-UBH | |||
| Studijski program | Prehrambena tehnologija | |||
| Modul | Prehrambena tehnologija | |||
| Tip studija | doktorske akademske studije | |||
| Nastavnik (predavač) | ||||
| Nastavnik/saradnik (vežbe) | ||||
| Nastavnik/saradnik (DON) | ||||
| Broj ESPB | 10.0 | Status predmeta | izborni | |
| Uslovljnost drugim predmetima | Oblik uslovljenosti | |||
| Ciljevi izučavanja predmeta | Predmet treba da omogući studentu sticanje znanja, veština i stavova iz oblasti savremene filozofije, pristupa i međunarodno ustanovljenih principa upravljanja bezbednošću hrane, kao i razvoj novih koncepata upravljanja bezbednošću u proizvodnji hrane. Takođe predmet treba da osposobi studenta za prikupljanja i tumačenje potrebne literature i samostalno bavljenje naučno-istraživačkim i stručnim radom. | |||
| Ishodi učenja (stečena znanja) | Po završetku kursa iz ovog predmeta, student treba da bude sposoban da dokaže veštine uvođenja, dosledne, efikasne i efektivne primene i sistematskog unapređenja performansi savremenih sistema upravljanja bezbednošću hrane. | |||
| Sadržaj predmeta | ||||
| Sadržaj teorijske nastave | Koncept upravljanja bezbednošću hrane. Alati za procenu i merenje efikasnosti sistema za upravljanje bezbednošću hrane. Značaj samokontrole u ostvarivanju efikasnosti sistema za upravljanje bezbednošću hrane. Procena i analiza rizika u okviru sistema za upravljanje bezbednošću hrane. Uticaj ponašanja i kulture zaposlenih na bezbednost hrane. Odnos inspekcijskog nadzora, monitoringa i komercijalnih nadzora. | |||
| Sadržaj praktične nastave | Studijski istraživački rad direktno povezan sa doktorskom disertacijom. | |||
| Literatura | ||||
| ||||
| Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine | ||||
| Predavanja | Vežbe | DON | Studijski i istraživački rad | Ostali časovi |
| 6 | 0 | 4 | ||
| Metode izvođenja nastave | Teorijska i praktična nastava, u kombinaciji sa interaktivnom nastavom, konsultacije, pretraživanje literature. | |||
| Ocena znanja (maksimalni broj poena 100) | ||||
| Predispitne obaveze | Poena | Završni ispit | Poena | |
| Aktivnosti u toku predavanja | Pismeni ispit | |||
| Praktična nastava | Usmeni ispit | 40 | ||
| Projekti | 30 | |||
| Kolokvijumi | ||||
| Seminari | 30 | |||
