Navigacija

O-TA-14-MUTA - Mašine i uređaji u tehnologiji animalnih proizvoda

Specifikacija predmeta
Naziv Mašine i uređaji u tehnologiji animalnih proizvoda
Akronim O-TA-14-MUTA
Studijski program Prehrambena tehnologija
Modul Tehnologija animalnih proizvoda
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 5.0 Status predmeta izborni
    Uslovljnost drugim predmetima - Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Predmet treba da omogući studentu sticanje znanja i omogući razumevanje o: tehničkim i tehnološkim karakteristikama i principima rada opreme u industriji mesa i industriji mleka (oprema za usitnjavanje i mešanje, salamurenje, punjenje i pakovanje, termičku obradu mesa i proizvoda od mesa; mašine za prijem, obradu, preradu mleka, pakovanje mleka i proizvoda od mleka).
    Ishodi učenja (stečena znanja) Student treba da pokaže poznavanje/razumevanje: osnovnih pojmova vezanih za tehničke karakteristike i tehnološke mogućnosti i način upotrebe mašina i uređaja za industriju mesa i mleka, kao i njihov način rada. Nakon završenog kursa, student treba da poseduje veštine da može da analizira i izabere procesnu opremu u industriji mesa i industriji mleka.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Osnovni pojmovi vezani za tehničke i tehnološke karakteristike i principe rada opreme u industriji mesa
    Sadržaj praktične nastave Teorijsku nastavu prati izvođenje praktičnih pogonskih vežbi vežbi u navedenim oblastima
    Literatura
    1. 1. Bylund, G. (1995): Dairy Processing Handbook. TetraPak, Processing Systems AB. Lund,Sweden. 2. Saravacos G.D., Harvey A. F., Kostaropoulos A.E. (2003): Handbook of Food Processing Equipment, Springer, New York. 3. Hui Y.H. (2001): Meat Science and Applications, Taylor & Francis-CRC Press, London
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    2 2
    Metode izvođenja nastave Nastava će se izvoditi kroz klasična predavanja, i pogonske vežbe i metode interaktivne nastave. Od metoda interaktivne nastave u nastavi koriste se individualne, grupne odnosno timske metode aktivnog učenja. Na kraju praktične nastave predviđeno je polaganje kolokvijuma.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 10 Pismeni ispit
    Praktična nastava Usmeni ispit 50
    Projekti
    Kolokvijumi 40
    Seminari