Navigacija

prof. dr Jovanka Laličić-Petronijević

Redovni profesor
Katedra za tehnologiju ratarskih proizvoda
441-3299
Naučna oblast Nauka o preradi ratarskih sirovina
Datum izbora 11. jul 2023.

Predmeti

O-MH-20-TKON - Tehnologija konditorskih proizvoda
O-TR-20-KAFA - Tehnologija kafe i srodnih proizvoda
O-TR-20-KOND - Osnovi proizvodnje konditorskih proizvoda
O-TR-20-TKON - Tehnologija konditorskih proizvoda
O-TR-20-ŠEĆ - Tehnologija šećera i skroba
M-PI-20-ZPS - Zaslađivači i proizvodi od skroba
M-PI-20-MKR - Metode u kontroli kvaliteta ratarskih proizvoda
M-PI-20-MR1 - Master rad - SIR
M-PI-20-SP - Stručna praksa
M-PI-20-TTKP - Tehnologija konditorskih proizvoda
O-MH-14-TKON - Tehnologija konditorskih proizvoda
O-TR-14-KAFA - Tehnologija kafe i srodnih proizvoda
O-TR-14-KOND - Osnovi proizvodnje konditorskih proizvoda
O-TR-14-TKON - Tehnologija konditorskih proizvoda
O-TR-14-ŠEĆ-13 - Tehnologija šećera i skroba
O-UB-14-TKON - Tehnologija konditorskih proizvoda
M-MH-14-TTKP - Trendovi u tehnologiji konditorskih proizvoda
M-PI-14-ZPS - Zaslađivači i proizvodi od skroba
M-PI-14-TTKP - Trendovi u tehnologiji konditorskih proizvoda
M-UB-14-TTKP - Trendovi u tehnologiji konditorskih proizvoda
M-HH-14-ZSKR - Zaslađivači i proizvodi od skroba
D-TH-14-DDI2-13 - Doktorska disertacija 2. deo
D-TH-14-DDI3-13 - Doktorska disertacija 3. deo
D-TH-14-DDI4-13 - Doktorska disertacija 4. deo
D-TH-14-DDI6-13 - Doktorska disertacija 6. deo
D-TH-14-SIR1-13 - Studijski istraživački rad 1
D-TH-14-SIR2-13 - Studijski istraživački rad 2
D-TH-14-SIR3-13 - Studijski istraživački rad 3
D-TH-14-SIR4-13 - Studijski istraživački rad 4
D-TH-14-TKP - Odabrana poglavlja iz tehnologije konditorskih proizvoda
D-TH-14-TŠS-13 - Odabrana poglavlja iz tehnologije šećera i skroba

Bibliografija

Radovi u časopisima sa SCI liste

Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour

M. Jovanović, M. Petrović, J. Miočinović, S. Zlatanović, J. Laličić-Petronijević, D. Mitić-Ćulafić, S. Gorjanović, Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour, Foods, Vol. 9, No. 6, pp. 763 - 776, 2020

Autori Marina Jovanović, Marija Petrović, Jelena Miočinović, Snežana Zlatanović, Jovanka Laličić-Petronijević, Dragana Mitić-Ćulafić i Stanislava Gorjanović
Godina 2020
DOI https://doi.org/10.3390/foods9060763
Časopis Foods
Volumen 9
Broj 6
Strana od 763
Strana do 776

Viability of probiotic strains Lactobacillus acidophilus NCFM® and Bifidobacteruim lactis HN019 and their impact on sensory and rheological properties of milk and dark chocolates during storage for 180 days

J. Laličić-Petronijević, J. Popov-Raljić, D. Obradović, Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, L. Pezo, Viability of probiotic strains Lactobacillus acidophilus NCFM® and Bifidobacteruim lactis HN019 and their impact on sensory and rheological properties of milk and dark chocolates during storage for 180 days, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, pp. 541 - 550, 2015

Autori Jovanka Laličić-Petronijević, Jovanka Popov-Raljić, Dragojlo Obradović, Zorica Radulović, Dušanka Paunović, Milica Mirković i Lato Pezo
Godina 2015
Časopis JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Strana od 541
Strana do 550