| Naziv |
Fizičke metode analize hrane |
| Akronim |
M-PI-20-FMAH |
| Studijski program |
Prehrambena tehnologija |
| Modul |
Prehrambeni inženjering |
| Tip studija |
master akademske studije |
| Nastavnik (predavač) |
|
| Nastavnik/saradnik (vežbe) |
|
| Nastavnik/saradnik (DON) |
|
| Broj ESPB |
6.0 |
Status predmeta |
izborni |
| Uslovljnost drugim predmetima |
- |
Oblik uslovljenosti |
|
| Ciljevi izučavanja predmeta |
Studenti treba da razumeju različite fizičke karakteristike prehrambenih proizvoda, posebno reološka i teksturalna svojstva, mikrostrukturu i termofizička svojstva, ovladaju sa metodama analiza fizičkih karakteristika prehrambenih proizvoda. |
| Ishodi učenja (stečena znanja) |
Definiše i objasni fizičke karakteristike različitih prehrambenih proizvoda, primeni metode i tumači rezultate analize različitih fizičkih karakteristika prehrambenih proizvoda – reološka merenja, merenja teksturalnih svojstava, ispitivanje mikrostrukture |