Navigacija

Profesori Poljoprivrednog fakulteta među 2% najcitiranijih naučnika u svetu

Na nedavno objavljenoj listi 2% najcitiranijih naučnika u svetu za 2022. godini, koja je rezultat istraživanja Univerziteta Stanford objavljenog u oktobru 2023. godine, po drugi put su se našla dva profesora Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, i to: prof. Dr Igor Tomašević i prof. Dr Ilija Đekić. Oni se nalaze na toj listi zajedno sa još 115 naučnika iz Republike Srbije.

Metodologija rangiranja zasnovana je na analizi različitih naučnih indikatora (scientometrics) koristeći podatke iz naučne baze SCOPUS, kao što su citiranost naučnika (heterocitati i samocitati), citiranost u odnosu na pozicije autora, h-indeksu, odnos broja citata i citiranih radova, i sl. Ukupno 210,199 naučnika iz celog sveta je klasifikovano u više naučnih oblasti i podoblasti.

Oblast rada najcitiranijih naučnika sa našeg fakulteta je nauka o hrani. Navedena rangiranja naučnika sa našeg fakulteta predstavljaju veliki uspeh i svojevrsno priznanje za njihov dosadašnji naučnoistraživački rad, posvećenost i izuzetan doprinos svetskoj nauci.

Čestitamo profesorima na izvanrednom uspehu i radujemo se novim budućim dostignućima.

Izvor: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

Slike

  • /uploads/attachment/vest/353/Profesori-1.png

Slične vesti