Navigacija

M-PI-20-NMUK - Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane

Specifikacija predmeta
Naziv Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane
Akronim M-PI-20-NMUK
Studijski program Prehrambena tehnologija
Modul Prehrambeni inženjering
Tip studija master akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 6.0 Status predmeta izborni
    Uslovljnost drugim predmetima Nema Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Da omogući studenti da se upoznaju sa naprednim metodama upravljanja kvaklitetom u proizvodnji hrane kroz praktične primere ikvantitativni i kvalitativni pristup organizovanja tih metoda i tehnika u prehrambenoj industriji.
    Ishodi učenja (stečena znanja) Nakon položenog ispita studenti bi trebalo da budu osposobljeni da: (i) analizira probleme kvaliteta u procesima proizvodnje hrane; (ii) utvrdi metode i tehnike koje su potrebne da se unaprede procesi proizvodnje hrane; (iii) primeni napredne metode i tehnike u cilju poboljšanja procesa proizvodnje hrane.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave U okviru bloka predavanja analiziraju se dve grupe naprednih tehnika poboljšanja i to: tehnike upravljanja kontrolom kvaliteta i tehnike upravljanja kvalitetom proizvodnih procesa. Studenti se upoznaju sa: ulogom statistike u kontroli kvaliteta; različitim vrstama kontrolnih karata; analizom mernog sistema; indikatorima procesa; kontekstom upravljanja kvalitetom i rizicima kvaliteta u proizvodnji hrane.
    Sadržaj praktične nastave Vežbe su organizovanje da studenti obrade jednu od tema sa predavanja u vidu seminarskog rada.
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    3 0 3
    Metode izvođenja nastave Usmeno izlaganje i vizuelna prezentacija uz korišćenje odgovarajuće didaktičke opreme; interaktivna metoda; konsultacije - direktne i elektronskim putem.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 10 Pismeni ispit
    Praktična nastava Usmeni ispit 30
    Projekti
    Kolokvijumi 20
    Seminari 40