Navigacija

O-HK-14-PRV - Prerada voća

Specifikacija predmeta
Naziv Prerada voća
Akronim O-HK-14-PRV
Studijski program Biljna proizvodnja
Modul Hortikultura
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 5.0 Status predmeta izborni
    Uslovljnost drugim predmetima Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Polaznici kursa treba da uoče značaj proizvodnje voća kao neprerađenih namirnica za pravilnu ishranu ljudi, kao i njihove tehnološke karakteristike
    Ishodi učenja (stečena znanja) Po završetku kursa studenti treba da ovladaju proizvodnjom i karakteristikama različitih proizvodima od voća; tehnološkim karakteristika koje treba da poseduje voće kako bi se dobijali prehrambeni proizvodi visokog kvaliteta – pre svega visoke nutritivne vrednosti i zdravstvene bezbednosti.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Obrađuju se osnovne teorijske postavke vezane za nutritivnu vrednost, zdravstvenu bezbednost i senzornu prihvatljivost proizvoda od voća, kao i načini konzervisanja.
    Sadržaj praktične nastave Polaznici će se baviti utvrđivanjim pojedinih karakteristika sirovine sa stanovišta tehnoloških zahteva.
    Literatura
    1. Zlatković, B. (2003): Prerada i čuvanje voća, Poljoprivredni fakultet, Beograd.
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    2 2
    Metode izvođenja nastave Nastava se izvodi kao teorijska, praktična i interaktivna: diskusija po unapred zadatim tematskim jedinicama. Rade se dva testa i jedan seminarski rad koji se javno brani, a koji je rezultat samostalnog istraživačkog rada.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 10 Pismeni ispit
    Praktična nastava 10 Usmeni ispit 40
    Projekti
    Kolokvijumi 20
    Seminari 20