O-HK-14-PRV - Prerada voća
Specifikacija predmeta | ||||
---|---|---|---|---|
Naziv | Prerada voća | |||
Akronim | O-HK-14-PRV | |||
Studijski program | Biljna proizvodnja | |||
Modul | Hortikultura | |||
Tip studija | osnovne akademske studije | |||
Nastavnik (predavač) | ||||
Nastavnik/saradnik (vežbe) | ||||
Nastavnik/saradnik (DON) | ||||
Broj ESPB | 5.0 | Status predmeta | izborni | |
Uslovljnost drugim predmetima | Oblik uslovljenosti | |||
Ciljevi izučavanja predmeta | Polaznici kursa treba da uoče značaj proizvodnje voća kao neprerađenih namirnica za pravilnu ishranu ljudi, kao i njihove tehnološke karakteristike | |||
Ishodi učenja (stečena znanja) | Po završetku kursa studenti treba da ovladaju proizvodnjom i karakteristikama različitih proizvodima od voća; tehnološkim karakteristika koje treba da poseduje voće kako bi se dobijali prehrambeni proizvodi visokog kvaliteta – pre svega visoke nutritivne vrednosti i zdravstvene bezbednosti. | |||
Sadržaj predmeta | ||||
Sadržaj teorijske nastave | Obrađuju se osnovne teorijske postavke vezane za nutritivnu vrednost, zdravstvenu bezbednost i senzornu prihvatljivost proizvoda od voća, kao i načini konzervisanja. | |||
Sadržaj praktične nastave | Polaznici će se baviti utvrđivanjim pojedinih karakteristika sirovine sa stanovišta tehnoloških zahteva. | |||
Literatura | ||||
| ||||
Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine | ||||
Predavanja | Vežbe | DON | Studijski i istraživački rad | Ostali časovi |
2 | 2 | |||
Metode izvođenja nastave | Nastava se izvodi kao teorijska, praktična i interaktivna: diskusija po unapred zadatim tematskim jedinicama. Rade se dva testa i jedan seminarski rad koji se javno brani, a koji je rezultat samostalnog istraživačkog rada. | |||
Ocena znanja (maksimalni broj poena 100) | ||||
Predispitne obaveze | Poena | Završni ispit | Poena | |
Aktivnosti u toku predavanja | 10 | Pismeni ispit | ||
Praktična nastava | 10 | Usmeni ispit | 40 | |
Projekti | ||||
Kolokvijumi | 20 | |||
Seminari | 20 |