Naziv |
Engleski jezik |
Akronim |
O-MH-14-E |
Studijski program |
Prehrambena tehnologija |
Modul |
Mikrobiologija hrane |
Tip studija |
osnovne akademske studije |
Nastavnik (predavač) |
|
Nastavnik/saradnik (vežbe) |
|
Nastavnik/saradnik (DON) |
|
Broj ESPB |
3.0 |
Status predmeta |
izborni |
Uslovljnost drugim predmetima |
Za upis predmeta potrebno predznanje engleskog jezika na srednjoškolskom nivou (ili najmanje nivo A2 ‒ uz dokaze) |
Oblik uslovljenosti |
|
Ciljevi izučavanja predmeta |
Ovladavanje kako receptivnim jezičkim veštinama (čitanje, slušanje sa razumevanjem) tako i produktivnim (govorenje, pisanje na engleskom jeziku) u odabranim situacijama diskursa prehrambene tehnologije. Posebna pažnja se poklanja engleskoj terminologiji prehrambene tehnologije i razvijanju veštine samostalnog prevođenja sa engleskog na srpski i obrnuto. |
Ishodi učenja (stečena znanja) |
Na kraju tečaja student treba (na bazičnom nivou) da stekne (1) profesionalnu operacionalnu kompetenciju (korišćenje engleske literature), (2) lingvističku i sociolingvističku kompetenciju (upotreba stručne terminologije shodno normama i inojezičnom uzusu) i (3) sociokulturnu kompetenciju (sposobnost primene stečenih znanja o kulturološkim karakteristikama). |