pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

dr Slaviša Stajić, docent

Slaviša Stajić - Fotografija

Telefon

  • lokal: 3272
  • fiksni: 4413272

Elektronska pošta


Godina rođenja

1978.

Akademska karijera
  Godina Institucija Oblast
Izbor u zvanje 2016 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu Nauka o mesu
Doktorat 2015 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu tehnološko inženjerstvo
Diploma 2004 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu Biotehničke nauke


Spisak predmeta koje nastavnik predaje
Naziv predmeta Nivo studija
Ribolov i gazdovanje ribolovnim vodama
Studijski program:
  • Zootehnika
Osnovne akademske studije
Obrada mesa
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnologija mesa I
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnologija ribe
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnologija mesa II
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tradicionalni proizvodi animalnog porekla
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnološko projektovanje
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Osnovi tehnologije animalnih proizvoda
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane
Osnovne akademske studije
Procesi proizvodnje i prerade mesa
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Specijalističke akademske studije

Oblast istraživanja
Funkcionalna svojstva mesa stoke za klanje
Hemijske i biohemijske promene u proizvodima od mesa
Fizičko-hemijski pokazatelji kvaliteta proizvoda od mesa
Fermentisane kobasice i suvomesnati proizvodi
Funkcionalna svojstva mesa ribe
Prerada ribe

Reprezentativne reference
Stanišić Nikola, Parunović Nenad, Stajić Slaviša, Petrović Milica, Radović Čedomir, Živković Dušan and Petričević Maja (2016). Differences in meat colour between free-range Swallow Belly Mangalitsa and commercially reared Swedish Landrace pigs during 6 days of vacuum storage. Archives in Animal Breeding 59, 159–166.

Igor Tomašević, Vladimir Tomović, Slaviša Stajić, Marija Jokanović, Nikola Stanišić, Dušan Živković (2015). Auswirkungen des schnellen Auftauens auf die Qualitätsmerkmale von Schweinefiletsteaks. FleischWirtschaft 9/2015, 121–124.

Stajić Slaviša, Živković Dušan, Tomović Vladimir, Nedović Viktor, Perunović Marija, Kovjanić Nataša, Lević Steva & Stanišić Nikola (2014). The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages. International Journal of Food Science and Technology, 49(11), 2356–2363.

Živković, D., Šobajić, S., Perunović, M., & Stajić, S. (2013). Seasonal variations in the chemical composition and fatty acid composition of selected fish species from the Danube River. Acta Alimentaria, 42(4), 473-480.

Stanišić, N., Petrović, M., Radović, Č., Gogić, M., Parunović, N., Stajić, S., & Petričević, M. (2013). The effect of gender and breed on some properties of pig meat. Biotechnology in Animal Husbandry, 29(4), 651-658.

Živković, D., Stajić, S., & Stanišić, N. (2013). Possibilities for the production of meat and meat products with improved nutritional and functional value. In 10th International Symposium Modern Trends in Livestock Production, Belgrade, Serbia, 188-199.

Slaviša Stajić, Marija Perunović, Nikola Stanišić, Miroslav Žujović, Dušan Živković (2013). Sucuk (Turkish style dry-fermented sausage) quality as an influence of recipes formulation and inoculation of starter cultures. Journal of Food Processing and Preservation 37(5), 870-880.

Dušan Živković, Zorica Radulović, Stevica Aleksić, Marija Perunović, Slaviša Stajić, Nikola Stanišić, Čedomir Radović (2012). Chemical, sensory and microbiological characteristics of Sremska sausage (traditional dry-fermented Serbian sausage) as affected by pig breed. African Journal of Biotechnology Vol. 11(16), pp. 3858–3867.

N. Stanišić, M. Petričević, D. Živković, M. M. Petrović, D. Ostojić-Andrić, S. Aleksić, S. Stajić (2012). Changes Of Physical-Chemical Properties Of Beef During 14 Days Of Chilling. Biotechnology in Animal Husbandry 28(1), pp 77–85.

Živković Dušan, Tomović Vladimir, Perunović Marija, Stajić Slaviša, Stanišić Nikola, Bogićević Nataša (2011). Senzorna prihvatljivost sremske kobasice izrađene od mesa svinja različite starosti. Tehnologija mesa 52(2), 252–261.

Slaviša Stajić, Vladimir Tomović, Steva Lević, Marija Perunović, Nataša Bogićević, Viktor Nedović, Dušan Živković (2012). Possibilities For The Use Of Plant Oils In Fermented Sausages Production. Procedings of 6th Central European Congress on Food, 756–762. Novi Sad, Republic of Serbia.

S. Stajić, N. Stanišić, M. Perunović, D. Živković, M. Žujović (2011). Possibilities For The Use Of Goat Meat In The Production Of Traditional Sucuk. Procedings of 3rd International Congress - New Perspectives And Challenges Of Sustainable Livestock Production - Biotechnology in Animal Husbandry 27 (4) 1489–1497. Belgrade, Republic of Serbia.

Stajić, S., Živković, D., Perunović, M., Šobajić, S., Vranić, D. (2011). Cholesterol content and atherogenicity of fermented sausages made of pork meat from various breeds. Procedia Food Science, 1(0), 568-575. 11th International Congress on Engineering and Food; Athens, Greece.

https://scholar.google.com/citations?hl=sr&btnA=1&user=-KSryFMAAAAJ