pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Steva Lević, docent

Steva Lević - Fotografija

Telefon

  • lokal: 3154
  • fiksni: 4413154

Elektronska pošta


Godina rođenja

1981.

Akademska karijera
  Godina Institucija Oblast
Izbor u zvanje 2009 Poljoprivredni fakultet, Beograd Biohemija
Diploma 2005 Poljoprivredni fakultet, Beograd Nauka o vrenju


Uža naučna oblast
Biohemija

Spisak predmeta koje nastavnik predaje
Naziv predmeta Nivo studija
Biohemijsko inženjerstvo
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija ratarskih proizvoda
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija konzerviranja i vrenja
Osnovne akademske studije

Oblast istraživanja
Imobilisani biokatalizatori
Imobilisani sastojci hrane
Bioreaktorski sistemi
Biosorpcija

Reprezentativne reference
1. Milanovic, J., Manojlovic, V., Levic, S., Rajic, N., Nedovic, V., Bugarski, B. (2010): Microencapsulation of Flavors in Carnauba Wax, Sensors, 10(1):901-912.

2. Mojović, Lj., Nedović, V., Rakin, M., Nikolić, S., Lević, S (2008): Bioethanol production from corn meal hydrolizates by immobilized Saccharomyces cerevisiae var. Ellipsoideus, Proceedings of the Joint 4th Central European Congres of Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat 15-17 May, in press, accepted.

3. Mojović, Lj., Pejin, D., Rakin, M., Vukašinović, M., Nedović, V., Lević, S. (2007): Utilization of free and immobilized cells of Saccharomyces cerevisiae var. Ellipsoideus, Book of abstracts, 7th symposium "Novel technologies and economic development", ISBN 978-86-82367-74-1, Tehnološki fakultet, Leskovac, pp. 48.

4. Lazić, M., Veljković, V., Branković-Ilić, I., Tasić, M., Lević, S., Nedović, V., Povrenović, D., Mojović, Lj., Pejin, D., Lazić, M. (2007): Bioetanol kao gorivo-stanje i perspektive, (Monografija-nacionalna), Tehnološki fakultet Leskovac, ISBN 978-86-82367-72-7, str.128-143.

Tekući projekti
2008-2010: Razvoj novih prehrambenih i dijetetskih proizvoda sa medicinskim gljivama i lekovitim biljem. Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije.

2009-2010: Microencapsulation of plant polyphenols aimed for functional food products. Inside the scope of Serbian/Croatian bilateral scientific collaboration.

2010-2011: New microcarrier systems for controlled drug delivery. Inside the scope of Serbian/Slovenian bilateral scientific collaboration.

2010-2011: Effect of encapsulation of lactic acid bacteria on their survival and performance in food and gastrointestinal conditions. Inside the scope of Serbian/Slovenian bilateral scientific collaboration.

Drugi relevantni podaci
Dipl. ing Steva Lević objavio je više od 15 naučnih radova u časopisima i konferencijama iz oblasti imobilizacionih tehnika, imobilizacije kvasaca, fermentacije piva, proizvodnje etanola i imobilisanih komponenti hrane. Član je Udruženja Prehrambenih Tehnologa Srbije.