pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

dr Saša Despotović, asistent

Saša Despotović - Fotografija

Telefon

  • lokal: 3322,3352
  • fiksni: 4413322, 4413352

Elektronska pošta


Elektronska pošta



Akademska karijera
  Godina Institucija Oblast
Izbor u zvanje 2008 Poljoprivredni fakultet, Beograd Biotehničke nauke
Diploma 2007 Poljoprivredni fakultet, Beograd Biotehničke nauke


Uža naučna oblast
Nauka o vrenju

Spisak predmeta koje nastavnik predaje
Naziv predmeta Nivo studija
Tehnologija prirodnih i mineralnih voda
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija konzerviranja i vrenja
Osnovne akademske studije
Tehnologija slada
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija konzerviranja i vrenja
Osnovne akademske studije
Tehnologija piva
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija konzerviranja i vrenja
Osnovne akademske studije
Tehnologija slada i piva
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija ratarskih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnologija proizvodnje alkoholnih pića
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane
Osnovne akademske studije
Viši kurs tehnologije piva
Studijski program:
  • Prehrambena Tehnologija
Diplomske akademske studije
Tehnologija piva i slada
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija biljnih proizvoda
Specijalističke akademske studije
Tehnologija vrenja
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Hemija hrane
Specijalističke akademske studije
Prehrambeno-tehnološko inženjerstvo
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija
Doktorske akademske studije
Odabrana poglavlja iz tehnologije slada i piva
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija
Doktorske akademske studije

Reprezentativne reference
1. Leskosek-Cukalovic, S. Despotovic, N. Lakic, M. Niksic, V. Nedovic, V. Tesevic (2010): Ganoderma lucidum — Medical mushroom as a raw material for beer with enhanced functional properties, Food Research International 43, 2262–2269 (M21=8)

2. Ida Leskosek-Cukalovic, Sasa Despotovic, Viktor Nedovic, Nada Lakic and Miomir Niksic (2010): New Type of Beer – Beer with Improved Functionality and Defined Pharmacodynamic Properties, Food Technol. Biotechnol. 48 (3) 384-391 (M22=5)

3. Veljovic M,Djordjevic R,Leskosek-Cukalovic I,Lakic N,Despotovic S, Pecic S, Nedovic V; The Possibility of Producing a Special Type of Beer Made from Wort with the Addition of Grape Must, JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING, (2010), vol. 116 br. 4, str. 440-444 (M22=5)

4. Despotović S., Leskošek-Čukalović, I., Klaus, A., Nedović V., Nikičević N., Nikšić, M., 2007., Effects of Ganoderma lucidum and Other Herbal Extracts on Beer Sensorial Evaluation, Uticaj gljive Ganoderma lucidum i drugih biljnih ekstrakata na senzorne karakteristike piva, International Journal of Medical Mushroom, Vol 9, No 3-4,224-(M23=3)

5. Despotović, S., Leskošek-Čukalović I., Klaus, A., Nedović, V., Nikičević, N., Nikšić, M., (2006.), Uticaj gljive Ganoderma lucidum (Curt.:Fr.) na senzorna svojstva piva, Hrana i ishrana, 47, 14-17. (M51)


Tekući projekti
III 46001 Razvoj i primena novih i tradicionalnih tehnologija u
proizvodnji konkurentnih prehrambenih proizvoda sa dodatom
vrednošću za evropsko i svetsko tržište - stvorimo bogatstvo iz
bogatstva Srbije

TP 31020 Razvoj tehnologije proizvodnje crvenog vina i dijetetskih proizvoda iz vina bogatih biološki aktivnim polifenolima sa kardioprotektivnim