pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

dr Jelena Miočinović , vanredni profesor

Jelena Miočinović  - Fotografija

Telefon

  • fiksni: 4413368
  • lokal: 3368

Elektronska pošta


Godina rođenja

1975.

Akademska karijera
  Godina Institucija Oblast
Izbor u zvanje 2010 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu Biotehničke nauke
Doktorat 2010 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu Biotehničke nauke
Magistratura 2004 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu Biotehničke nauke
Diploma 1998 Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu Biotehničke nauke


Uža naučna oblast
Nauka o mleku

Spisak predmeta koje nastavnik predaje
Naziv predmeta Nivo studija
Tehnologija mleka I
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnologija mleka II
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnološko projektovanje
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije
Tehnologija obrade i prerade mleka
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane
Osnovne akademske studije
Osnovi tehnologije animalnih proizvoda
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane
Osnovne akademske studije
Fermentisani proizvodi od mleka
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Specijalističke akademske studije
Koncentrovani sušeni i zamrznuti proizvodi od mleka
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Specijalističke akademske studije

Reprezentativne reference
Tomasevic, I., Petrovic, J., Jovetic, M., Raicevic, S., Milojevic, M., Miocinovic, J. (2015): Two year survey on the occurrence and seasonal variation of aflatoxin M1 in milk and milk products in Serbia, Food Control, 56, 64–70.
Radulovic, Z., Paunovic, D., Petrusic, M., Mirkovic, N., Kekus, D., Miocinovic, J. (2014): The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus plantarum 564 in fish oil fortifies yoghurt production, Archive of Biological Science, 66 (1), 15-22.
Miocinovic, J., Radulovic, Z., Paunovic, D., Miloradovic, Z., Trpkovic, G., Radovanovic, M., Pudja, P. (2014): Properties of low fat UF cheeses produced with probiotic bacteria, Archive of Biological Science, 66 (1), 65-73.
Djekic, I., Miocinovic, J., Tomasevic, I., Smigic, N., Tomic, N. (2013): Environmental life-cycle assessment of various dairy products, Journal of Cleaner Production, http://dx.doi.org/10.1016/j.jclepro.2013.12.054
Djekic, I., Miocinovic , J., Pisinov, B., Ivanovic, S., Smigic, N. (2013): Quality characteristics of selected dairy products in Serbia, Mljekarstvo, 63 (4), 228-236.
Miocinovic, J., Thien Trung Le, Fredrick, E., Van der Meeren, P., Pudja, P., Dewettinck, K. (2013): A comparison of composition and emulsifying properties of MFGM materials prepared from different dairy sources by microfiltration, Food Science and Technology International, June, 2013, doi: 10.1177/1082013213489566.
Smigic N., Djekic I., Tomasevic, I., Miocinovic J., Gvozdenovic Ruzica (2012): Implication of food safety measures on microbiological quality of raw and pasteurized milk, Food Control, 25, 728 – 731.
Miocinovic, J., Radulovic, Z., Miloradovic, Z., Trpkovic, G., Pesic Mikulec, D., Pavlovic, V., Pudja, P. (2012): Influence of autochthonous lactic acid bacteria on the proteolysis, microstructure and sensory properties of low fat UF cheeses during ripening, Mljekarstvo, 62/ 2, 126–135.
Le, T.T., J. Miocinovic, T., M. Nguyen, R. Rombaut, J. Van Camp, K. Dewettinck (2011). Improved solvent extraction procedure and high-performance liquid chromatography–evaporative light-scattering detector method for analysis of polar lipids from dairy materials, Journal of Agricultural and Food Chemistry. Vol. 59, No. 19 10407-10413.
Miočinović, J., Puđa, P., Radulović, Z., Pavlović, V., Miloradović, Z., Radovanović, M., Paunović, D. (2011): Development of low fat UF cheese technology, Mljekarstvo, 61, 1, 33-44.
Radulović, Z., Miočinović, J., Puđa, P., Barać, M., Miloradović, Z., Paunović, D., Obradović, D. (2011): The application of autochthonous lactic acid bacteria in white brined cheese production, Mljekarstvo, 61, 1, 15-25.
Puđa, P., Đerovski, J., Radovanović, M. (2008): Autochthonous Serbian product – Kajmak. Characteristics and production procedures, Dairy Science and Technology, 88, 163–172.



Tekući projekti
FP7 AREA 36004, 2013-2016,"ADVANCING RESEARCH IN AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCES AT FACULTY OF AGRICULTURE, UNIVERSITY OF BELGRADE"
2011-2014: Unapređenje i razvoj novih tehnoloških postupaka u proizvodnji namirnica animalnog porekla u cilju dobijanja kvalitetnih i bezbednih proizvoda konkurentnih na svetskom tržištu“ br. 46009
2014 - 2018 - Cost Action DairyCare FA 1308
2014 godina - Linnaeus Palme projekat, Lund University
2015 - 2016 Bilateralni projekat sa Slovačkom "Characteristics of Cheeses Made with Autochthonous Lactic Acid Bacteria" (451-03-545/2015-09/08)

Stručna usavršavanja
2003. godina - Texas A&M University, Texas, USA; Young Scientist Exchange Program.
2009. – 2010. godina – University of Gent, Belgium; Basileus Project.
2014 godina - Lund University, Švedska

Drugi relevantni podaci
Jelena Miočinović je objavila 96 naučna i stručna rada objavljenih u međunarodnim i nacionalnim časopisima, konferencijama. Učestvovala je u realizaciji pet domaća projekta finansirana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Takođe, učestvovala je u organizaciji Simpozijuma „Mleko i proizvodi od mleka“ koji tradicionalno organizuju Poljoprivredni Fakultet Univerziteta U beogradu i Poslovno udruženje „Zajednica stočarstva“. Pored naučnih skupova u zemlji učestvovala je na međunarodnim Kongresima i Simpozijumima u Švajcarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Francuskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji. Autor je praktikuma "Tehnologija mleka I" izdavač Poljoprivredni fakultet, Unvierzitet u Beogradu.