pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

dr Nebojša Banjac, docent

Nebojša Banjac - Fotografija

Telefon

  • lokal: 3148
  • fiksni: 4413148

Elektronska pošta


Godina rođenja

1969.

Akademska karijera
  Godina Institucija Oblast
Izbor u zvanje 2006 Poljoprivredni fakultet, Beograd Hemija
Magistratura 2006 Tehnološko-metalurški fakultet, Beograd Organska hemija
Diploma 1997 Tehnološko-metalurški fakultet, Beograd Organska hemija


Uža naučna oblast
Hemija

Spisak predmeta koje nastavnik predaje
Naziv predmeta Nivo studija
Opšta i neorganska hemija
Studijski program:
  • Zootehnika
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Ratarstvo i povrtarstvo
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Voćarstvo i vinogradarstvo
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Hortikultura
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Fitomedicina
Osnovne akademske studije
Osnovi organske hemije
Studijski program:
  • Zootehnika
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Ratarstvo i povrtarstvo
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Voćarstvo i vinogradarstvo
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Hortikultura
  • Biljna Proizvodnja - Modul:Fitomedicina
Osnovne akademske studije
Organska hemija
Studijski program:
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija ratarskih proizvoda
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija konzerviranja i vrenja
  • Prehrambena tehnologija - Modul:Tehnologija animalnih proizvoda
Osnovne akademske studije

Oblast istraživanja
Uticaj strukture na lipofilnost, odnosno antikonvulzantsku aktivnost jedinjenja sličnih fenitoinu, i uspostavljanju novih modela za predviđanje njihove aktivnosti.
Primenjena ispitivanja u tehnologiji hrane.

Reprezentativne reference
1. Trišković, N., Banjac, N., Valentić, N., Ušćumlić, G. (2009): Solvent Effects on the Structure-Activity Relationship of the Phenytion-like Anticonvulsant Drugs. Journal of Solution Chemistry 38(2): 199-208.

2. Divjak, N., Banjac, N., Valentić, N., Ušćumlić, G. (2009): Synthesis, structure and solvatochromism of 5-methyl-5-(3- and 4-substituted phenyl)hydantions. Journal of the Serbian Chemical Society 74(11):1195-1205.

3. Milovanović, M., Banjac, N., Vucelić-Radović, B. (2009): Functional Food: Rare herbs, seeds and vegetable oils as sources of flavors and phytosterols. Journal of Agricultural Sciences 54(1): 80-93.

4. Banjac, N., Ušćumlić, G., Valentić, N., Mijin, D. (2007): Solvent Effects on the Structure-Activity Relationship of the Pharmacological Active 3-Substituted-5,5-Diphenylhydantions. Journal of Solution Chemistry 36(7): 869-878.

5. Milovanović, M., Banjac, N., Perunović, M. (2006): Melon seeds meal as the proteins source of the cattle nutrition. Biotechnology in Animal Husbandy 22 s.i.:615-620.

6. Valentić, N., Trišković, N., Đukanović, M., Banjac, N., Ušćumlić, G. (2007): Solvent Effects on the Structure-Activity Relationship of 3-substituted-5,5-Dipheylhydantoins”. ICOSECS 6, Sofia, Bulgaria, Book of abstracts, p. 121.

7. Banjac, N., Ušćumlić, G., Valentić, N., Mijin, D. (2006): A LSER study of UV absorption frequencies of pharmacological active 3-substituted-5,5-diphenylhydantoins. International Conference of the Chemical Societies of the South -East European Countries (ICOSECS 5), Ohrid, Makedonija, Book of abstracts, p. 165.

Drugi relevantni podaci
Rad u industriji