pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Vizija fakulteta

   

Kao najznačajnija ustanova visokog obrazovanja u oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije Poljoprivredni fakultet ima vodeću ulogu u razvoju obrazovanja i nauke u Srbiji i jugoistočnom regionu Evrope.

Osnovna vizija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu je definisanje svih aspekata razvoja modernog obrazovanja i naučno-istraživačkog rada kompatibilnog sa relevantnim fakultetima u zemljama članicama EU.

Ova vizija sadrži elemente kontinuiranog održivog poboljšanja obrazovanja na svim nivoima, naučno-istraživačkog i stručnog rada.

Primarno ona uzima u obzir poboljšanje predavačkih sposobnosti nastavnika i saradnika u nastavi i postepeno i održivo poboljšanje kompetencija i veština studenata. Da bi se to ostvarilo u viziji je posebno naglašena uloga mobilnosti studenata i nastavnika, kako bi se ovi subjekti učinili sposobnim za učestvovanje u evropskom prostoru obrazovanja.

Dugoročna vizija Fakulteta je ravnopravno učestvovanje u edukaciji i nauci u evropskom prostoru.

Vizija Poljoprivrednog fakulteta je dostizanje najviših nivoa izvrsnosti i partnerstva u jedinstvenom evropskom prostoru visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada. Na putu ka ispunjenju svoje vizije Fakultet svoj okvir kompetencija i rada širi i dopunjuje partnerskim vezama sa univerzitetima i privrednim organizacijama sa svih kontinenata sveta, usvajajući pozitivne trendove globalnog sistema obrazovanja i istraživanja.

Orijentacija ka modernim studijskim programima i kvalitetnim studijama stvara uslove za brži rast i razvoj uz realno poimanje potreba za obrazovanjem u karakterističnom okruženju. Veliki broj međunarodnih naučnih projekata i obimna implementacija dobijenih rezultata u privredu stavara dodatnu vrednost i kompetencije učesnika u procesu obrazovanja, a sve u cilju ostvarivanja postavljene vizije.