pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Vesti

Besplatni programi za studente u SKC-u Beograd

Nov 7th, 10:47

  sika

PONEDELjAK, 13. NOVEMBAR 18:00 – 20:00 NOVI PROSTOR

 

RADIONICA - PSIHODRAMSKO ČITANjE

TEMA: "PAD KUĆE UŠERA" E.A. PO

VODITELjKA RADIONICE: GORDANA MARIĆ LALOVIĆ – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka

Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.

Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. PRIJAVE SLATI NA E-MAIL:
MARICGORDANA21@YAHOO.COM">MARICGORDANA21@YAHOO.COM

Ako ste čitali i dopalo vam se, ako vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj, dobrodošli ste!

 

 

ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR U 19:00 VELIKA SALA

 

PREDAVANjE: “ZAŠTO ZABORAVLjAMO DEFINICIJE I KLASIFIKACIJE?”

PREDAVAČ: IGOR RAKIĆ, OSNIVAČ ŠKOLE INTELEKTUALNIH VEŠTINA i autor TESLA Metodike efikasnog učenja, odnosno treninga Brzo Čitanje, Mentalne Mape, Tehnike Pamćenja i Organizacija učenja.

Jedna od najvećih "noćnih mora" studenata jeste da neće moći da se

prisete onoga što su učili. Zašto ne možemo da se setimo činjenica koje smo upamtili, čak i kada nakon samog učenja "znamo da ih znamo"? Šta bi trebalo da uradimo da naše prisećanje postane bolje i da postanemo sigurni da ćemo da se setimo onog što smo memorisali?

Predavanje je prvenstveno namenjeno studentima društvenih fakulteta koji bi želeli da osveste zašto imaju problem sa zaboravljanjem i da nauče korisne strategije kako da ga reše.

ZA PREDAVANjE JE POTREBNO DA PONESETE BELEŽNICU I PRIBOR ZA PISANjE!

 

 

PETAK, 17. NOVEMBAR U 19:00 MALA SALA

 

PROJEKAT: STUDENTI STUDENTIMA

„TAKO BLIZU A TAKO DALEKO! VEČE SLOVENSKIH JEZIKA, KULTURA, TRADICIJA!“

GOVORE: STUDENTI KATEDARA SLOVENSKIH JEZIKA FILOLOŠKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BEOGRADU

,,Studenti Studentima” je najveći eksterni projekat Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta. Svi zainteresovani biće u mogućnosti da saznaju nešto novo i korisno o različitim zemljama, kulturama i tradicijama. Ovo veče je još jedan korak ka našem cilju-širenju svesti o značaju jezika.

Ovoga puta imaćete priliku da slušate o nama bliskim narodima i jezicima, bitnim razlikama ali i onome što nas povezuje sa njima. Prepustite se čarima Poljske, Bugarske, Ukrajine, Češke… Uživajmo svi zajedno u prijatnoj večeri uz muziku i piće!

 

sikasika