pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Vesti

STIPENDIJA ZA POSTDIPLOMSKE STUDIJE U R. KOREJI

Feb 23rd, 13:47

 

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji obaveštava da je Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao konkurs za tri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees. 

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti kandidate ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2017. godine. 

U prilogu se nalazi brošura na srpskom jeziku, priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takodje, naći na sajtu ambasade Republike Koreje: http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studena mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 16. marta 2017. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani. 

Na osnovu gore navedenog, a na obostrano zadovoljstvo, molimo Vas da ovu informaciju prosledite svim potencijalno zainteresovanim studentima, putem Vaših kanala obaveštavanja, kako bi se što veći broj studenata, koji ispunjavaju uslove, prijavio na ovaj konkus i uživao povlastice ovog celokupno finansiranog programa master ili doktorskih studija Vlade Republike Koreje. 

Stipendija obuhvata sledeće stavke: 

-Povratnu avionsku kartu 

-Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW 

-Jezički kurs u roku od godinu dana 

-Punu školarinu za master i doktorske studije

-Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji

-Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja 

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade (koreaemb.rs@mofa.go.kr" target="_blank">koreaemb.rs@mofa.go.kr).

-- 

Jelena Milosavljević 

Odeljenje za kulturu

Ambasada Republike Koreje 

koreaemb.rs@mofa.go.kr" target="_blank">koreaemb.rs@mofa.go.kr

+381 11 3674 226 

 


Preuzeti: 1. 2017 KGSP-G Application Guidelines (English).pdf
Preuzeti: 2. 2017 KGSP-G Application Guidelines (Korean).pdf
Preuzeti: 3. 2017 KGSP-G Application FAQs (ENGLISH-KOREAN).pdf
Preuzeti: 5. University Information[English].pdf
Preuzeti: Studiranje u Koreji - brošura.pdf
Preuzeti: 4 2017 KGSP-G Application Forms.doc