pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Vesti

Projekat “AGRO BIZNIS INKUBATOR – smanjenje nezaposlenosti mladih“

Jan 24th, 11:50

  sika

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu je jedan od partnera na realizaciji projekta "Agro biznis inkubator - smanjenje nezaposlenosti mladih" koji sprovodi Centar za decu i omladinu iz Vrnjačke Banje, a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Drzava u Srbiji.

U okviru projekta održaće se pet obuka, dve iz oblasti ekonomije i tri iz oblasti inovacija u poljoprivredi. Deo aktivnosti ovog projekta koji se odnosio na obuku studenata je realizovan na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 27-29.12.2016.godine u Kancelariji za međunarodnu saradnju kroz predavanja o inovacijama, novim tehnologijama i trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj tehnologiji koja su izveli nastavnici i saradnici Fakulteta, kao i dela teorijsko praktične obuke o poslovanju koju su sproveli stručnjaci Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije (RAREI) iz Beograda.

Obuka u okviru projekta „Agro biznis inkubator – smanjenje nezaposlenosti mladih“ obuhvatala je trodnevna predavanja na sledeće teme:

„Inovacije i trendovi u prehrambenoj industriji",

„Nove tehnologije u povrtarskoj proizvodnji“,

„Obuka za početnike u biznisu (poslovanju)“,

„Izrada biznis plana“.

 

Predavanja su održali nastavnici Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i stručnjaci Regionalne agencije za preduzetništvo i evropske integracije iz Beograda.

Predavanja su izazvala veliko interesovanje kod studenata s obzirom da nisu imali prilike da se tokom studiranja upoznaju sa opštim smernicama u oblasti pokretanja posla, te su nova znanja prihvatili sa oduševljenjem.

 

Sveobuhvatni cilj projekta je da za studente obezbedi podršku sa specijalizovanim znanjima u ranoj fazi pokretanja njihovih biznisa putem:

- Agro biznis inkubatora - podrška pojedincima da razviju svoju poslovnu ideju i uobliče u poslovni plan

- administrativne podrške (zakonska regulativa, posete privrednike na terenu)

- biznis konsaltinga (saveti o poslovanju, menadžment, marketing, PR)

 

Projekat će dostići cilj tako što će mladima koji planiraju da započnu svoj biznis:

- obezbediti praktične veštine za izradu biznis plana i dostupnost inovacijama u poljoprivredi

- obezbediti direktne kontakte sa biznis sektorom

- obezbediti najbolja međunarodna iskustva o agro-biznis inkubatorima

- obezbediti studentima edukaciju o realnom sektoru, praktična iskustva i smernice kako da dobiju finansijsku podršku za realiaciju njihove biznis ideje.

 

Studenti koji su zainteresovani za pohađanje ove i sličnih obuka mogu poslati svoje kontakte na public@agrif.bg.ac.rs">public@agrif.bg.ac.rs i biće obavešteni o planiranim obukama.

 

sikasikasika