pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Vesti

#Praksam II – program kvalitetnih praksi kao lek za nezaposlenost mladih

Oct 19th 2016, 14:58

 

Jedan od glavnih uzroka visoke stope nezaposlenosti mladih jeste neusklađenost kompetencija mladih i potreba tržišta rada, gde čak 86% mladih smatra da im nedostaju praktična znanja za posao za koji su školovani. Programi praksi su se i u Srbiji i u EU pokazali kao efektivan način za smanjenje nezaposlenosti mladih, ali i za razvoj znanja i veština koje se traže na dinamičnom tržištu rada. Istraživanja pokazuju da 81% praktikanata smatra da su upravo tokom prakse razvili veštine koje su im kasnije koristile na poslu.

Polazeći od toga, Beogradska otvorena škola i Privredna komora Srbije, uz podršku Ministarstva omladine isportaSolidar Suisse – Kancelarije u Srbiji, kao i Američke privredne komore (AmCham), razvile su program #Praksam II –Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse. Cilj programa je da pruži podršku unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji stvaranjem mogućnosti za sticanje radnog iskustva i povezivanje sa svetom rada.

Studenti završnih godina i nezaposleni mladi imaće priliku da od novembra učestvuju u programu #PraksamII koji se realizuje u 19 kompanija širom Srbije i na taj način steknu prvo radno iskustvo, pripreme se za svet rada i steknu kontakte što će im pomoći da dođu do svog prvog zaposlenja.

Tokom oktobra biće odabrani praktikanti i praktikantkinje kojima će tokom četvoromesečne prakse biti dodeljen mentor u kompaniji koji će se starati da se mladi stručno usavrše, ali i da se kvalitetno pripreme za svet rada.

KONKURS ZA PRIJAVLJIVANJE NA PROGRAM #PRAKSAM II JE OTVOREN DO 26. OKTOBRA 2016. GODINE

Više informacija o kompanijama koje učestvuju u programu i koja je procedura za prijavljivanje pogledajte OVDE

Molimo vas da informaciju o konkursu, prosledite putem vaših kanala komunikacije.

Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

--

Natalija Golović
asistent na projektu
Unapređivanje zapošljivosti
_______________________

Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16. sprat
11000 Beograd
Srbija
www.bos.rs 
www.karijera.bos.rs


tel:    + 381 11 30 61 341, + 381 11 30 65 800
fax:   + 381 11 36 13 112
natalija.golovic@bos.rs">natalija.golovic@bos.rs

 
 


Preuzeti: PRAKSAM II _program kvalitetnih praksi.pdf