Вест

Бесплатни програми за студенте у СКЦ-у Београд

ПОНЕДЕЉАК, 13. НОВЕМБАР 18:00 – 20:00 НОВИ ПРОСТОР

 

РАДИОНИЦА - ПСИХОДРАМСКО ЧИТАЊЕ

ТЕМА: "ПАД КУЋЕ УШЕРА" Е.А. ПО

ВОДИТЕЉКА РАДИОНИЦЕ: ГОРДАНА МАРИЋ ЛАЛОВИЋ – психолошкиња, групна психоаналитичарка, психодрамска психотерапеуткиња и супервизорка

Радионица нуди простор за промишљање и утиске о књизи, али не и формалну књижевну анализу, пре рад са оним што књига у нама покреће – у сваком посебно и у нама као групи. Она подстиче ново размишљање о прочитаном, нуди увиде и кључеве могућих тумачења дела, као и личне спознаје, сличне онима до којих се долази у психодрами (када се примењује као психотерапија).

Радионица почиње разговором у кругу, спонтаним асоцирањем на дело – причањем утисака и доживљаја, размишљањима инспирисаним читањем, а развија се драматизовањем неких идеја на импровизованој позорници. Коришћењем техника психодраме: замене улога, дубла, мироринга, помоћног ега – постајете део истраживања које Вам може постати важно.

За радионицу нису потребна никаква предзнања ни посебни таленти. Број учесника је ограничен. ПРИЈАВЕ СЛАТИ НА Е-МАИЛ:
MARICGORDANA21@YAHOO.COM

Ако сте читали и допало вам се, ако вас је изнервирало, ако нисте ни прочитали али сте радознали, ако сте у свакој од ових група, или нисте ни у једној, добродошли сте!

 

 

ЧЕТВРТАК, 16. НОВЕМБАР У 19:00 ВЕЛИКА САЛА

 

ПРЕДАВАЊЕ: “ЗАШТО ЗАБОРАВЉАМО ДЕФИНИЦИЈЕ И КЛАСИФИКАЦИЈЕ?”

ПРЕДАВАЧ: ИГОР РАКИЋ, ОСНИВАЧ ШКОЛЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНИХ ВЕШТИНА и аутор ТЕСЛА Методике ефикасног учења, односно тренинга Брзо Читање, Менталне Мапе, Технике Памћења и Организација учења.

Једна од највећих "ноћних мора" студената јесте да неће моћи да се

присете онога што су учили. Зашто не можемо да се сетимо чињеница које смо упамтили, чак и када након самог учења "знамо да их знамо"? Шта би требало да урадимо да наше присећање постане боље и да постанемо сигурни да ћемо да се сетимо оног што смо меморисали?

Предавање је првенствено намењено студентима друштвених факултета који би желели да освесте зашто имају проблем са заборављањем и да науче корисне стратегије како да га реше.

ЗА ПРЕДАВАЊЕ ЈЕ ПОТРЕБНО ДА ПОНЕСЕТЕ БЕЛЕЖНИЦУ И ПРИБОР ЗА ПИСАЊЕ!

 

 

ПЕТАК, 17. НОВЕМБАР У 19:00 МАЛА САЛА

 

ПРОЈЕКАТ: СТУДЕНТИ СТУДЕНТИМА

„ТАКО БЛИЗУ А ТАКО ДАЛЕКО! ВЕЧЕ СЛОВЕНСКИХ ЈЕЗИКА, КУЛТУРА, ТРАДИЦИЈА!“

ГОВОРЕ: СТУДЕНТИ КАТЕДАРА СЛОВЕНСКИХ ЈЕЗИКА ФИЛОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

,,Студенти Студентима” је највећи екстерни пројекат Студентског парламента Филолошког факултета. Сви заинтересовани биће у могућности да сазнају нешто ново и корисно о различитим земљама, културама и традицијама. Ово вече је још један корак ка нашем циљу-ширењу свести о значају језика.

Овога пута имаћете прилику да слушате о нама блиским народима и језицима, битним разликама али и ономе што нас повезује са њима. Препустите се чарима Пољске, Бугарске, Украјине, Чешке… Уживајмо сви заједно у пријатној вечери уз музику и пиће!