Вест

INNOVIROLOGY: MREŽA EVROPSKIH NASTAVNIKA VIRUSOLOGIJE

INNOVIROLOGY: MREŽA EVROPSKIH NASTAVNIKA VIRUSOLOGIJE

http://www.innovirology.com

U okviru Erasmus+ programa, Evropska Unija je finansirala inicijativu za inovacije u nastavi i obuci, kao i za poboljšanje diseminacije iz oblasti virusologije (Innovirology, broj projekta 2014-1-ES01-KA203-004962, http://www.innovirology.com), u saradnji osam institucija iz različitih evropskih zemalja. Cilj je da se obrazuje mreža nastavnika virusologije, koja će omogućiti međusobno povezivanje, razmenu i razvijanje nastavnog materijala, što će doprineti opštem širenju znanja iz ove oblasti. Specifični ciljevi uključuju:

-          Kompilacija protokola za laboratorijsku nastavu iz virusologije.

-          Specifični obrazovni alati, kao što su informacione i komunikacione tehnologije (kompjuterski programi, igre, alati za samoprocenu i evaluaciju, itd).

-          Razvijanje on-line kurseva za doživotno obrazovanje i približavanje virusologije onima koji su zainteresovani da nauče više.

-          Predavanja eminentnih virusologa.  

-          Konzorcijum je pripremio on-line knjigu o virusologiji „Virology: An Interactive Guide”(http://www.innovirology.com/resources/elearning/)sa slobodnim i otvorenim on-line pristupom. Knjiga sadrži veliki broj interaktivnih ilustracija, koje će biti atraktivne i učenicima srednjih škola, studentima i generalno široj publici.

Svi nastavnici u Evropi su dobrodošli da se pridruže mreži. Ovaj poziv uključuje sve zainteresovane nastavnike virusologije nezavisno od vrste institucije, oblasti ili subspecijalnosti.