Вест

Think Green студентски хакатон - отворене пријаве за решавање изазова у области заштите животне средине

Отворене су пријаве за Think Green студентски хакатон у области заштите животне средине који Научно-технолошки парк Београд  (НТП Београд) организује од 13-15. априла 2022. године. Пријаве су отворене 4. априла 2022. године на ЛИНКУ.
Ако те интересује заштита животне средине и како иновације могу допринети одрживијем окружењу, волиш да решаваш изазове и радиш са амбициозним младим људима попут тебе – пријави се. За најбоље тимове обезбеђене су сјајне награде.

Више о хaкaтону пронaђите нa https://bit.ly/36ncxcT

Страница за пријаву

alt text

 

Ко може да се пријави?

На хакатону могу учествовати студенти свих факултета, до 30 година старости.
За учешће на хакатону заинтересовани се могу пријавити и као тим и као појединци, од којих ће бити формирани мултидисциплинарни тимови.
Предност при одабиру учесника имаће мултидисциплинарни тимови који покажу високу мотивисаност за учешће на оваквом догађају и студенти завршних година.

Како Хакатон изгледа?

На хакатону ће учествовати укупно до 10 тимова са до 5 чланова.
Идеалан тим чине појединци који познају технологију, имају предзнања о развоју пословања: познавању тржишта, маркетингу, дефинисању циљних група или су им проблеми екологије врло блиски.
Првог дана хактона, тимовима ће бити представљени изазови и тачан опис проблема. Тимови затим на располагању имају 72 сата да предложе своја креативна решења која се састоје од техничког дела и испитане потребе на тржишту. У току развоја решења тимови нису у обавези да буду у комплексу НТП Београд, већ је у зависности од динамике и епидемиолошке ситуације рад могућ и са других локација.
Решења тимова биће представљена последњег, трећег дана хакатона пред стручним жиријем који ће изабрати најбоље тимове.

Зашто би требало да будеш део хакатона?

    Стећи ћеш нова знања и добити подршку ментора

    Упознаћеш друге студенте са сличним амбицијама и стећи нове контакте

    Најбољи тимови добиће даљу подршку за развој решења кроз стартап

    Решавајући изазове у области заштите животне средине доприносиш заједници

Учесници хакатона имаће прилику да се упознају и раде са успешним предузетницима и компанијама чланицама НТП Београд које развијају напредна технолошка решења и иновације, како у области заштите животне средине тако и у другим индустријама.
Награде за најбоље тимове

Сјајне награде обезбеђене су за три првопласирана тима и то:

    Првопласирани тим добиће експертску подршку за даљи развој пословне идеје тј. иновативног решења до кога су дошли на хакатону, као и студијско путовању у Лувен, европску престоницу иновација 2020, у Белгији  

    Другопласирани тим добија студијско путовању у Лувен, европску престоницу иновација 2020, у Белгији

    Трећепласирани тим добија вредну литературу у области развоја иновативних бизниса и стартап компанија.

Студентски Think Green хакатон организује се у оквиру пројекта „ЕУ подршка Научно-технолошком парку Београд у пружању услуга иновативним компанијама“. Награда за два првопласирана тима, студијско путовање у Лувен, Белгија, обезбеђена је кроз пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“. Оба пројекта финансира Европска унија.