Вест

„BASF Start-up Science" – позив за финансирање младих научника и иноватора из региона

Највећа немачка хемијска компанија BASF донела је одлуку да ове године подржи младе научнике и иноваторе из Србије и региона у њиховом даљем научном раду. Конкурс има за циљ да подржи научне радове, докторске дисертације и студентске идеје које се баве проблемима одрживог развоја, са овогодишњом темом која је фокусирана на проналажење решења за проблем загађења ваздуха у региону.

Start-up Science Demo Day је прилика на којој ће млади научници и иноватори моћи да представе своје стартап идеје и потенцијално осигурају улагање у њихов даљи развој. Најбоља стартап идеја добиће почетни капитал у износу од 5.000 eура као и прилику да добије додатно финансирање од стране инвеститора.

BASF Start-Up Science има за циљ да пружи шансу младим научницима и иноваторима чије идеје обухватају најмање један од следећих критеријума:

•         идеја је везана за енергетску ефикасност;

•         идеја представља еко-алтернативу опреми/производу који ради на бензински или дизел погон;

•         идеја представља производ за пречишћавање ваздуха;

•         идеја смањује потребу за коришћење превоза;

•         идеја представља паметно решење у погледу саобраћаја;

•         идеја представља еколошку алтернативу за превозна средства;

•         или, ако не спада у неки од претходно наведених критеријума, идеја на неки други начин доприноси чистијем ваздуху.

 

Пријаве за учешће биће отворене од 21. септембра до 1. новембра 2020. Стручни жири ће након затварања пријава одабрати десет најбољих идеја, које ће даље бити представљене на завршном догађају - Start-up Science Demo Day.

За више информација о пројекту и начину пријаве, посетите сајт:: www.start-up-science.com.