Вест

Обавештење о Конференцији UNIFood

У оквиру обележавања 210 година од оснивања Универзитета у Београду, у просторијама Ректората, од 5. до 6. октобра 2018. године биће одржана научна конференција с међународним учешћем "UNIFood". Ова конференција инспирисана је изванредним резултатима рангирања на Шангајској листи (The Academic Ranking of World Universities), на којој се Универзитета у Београду налази на 35. месту у свету за област науке о храни и прехрамбене технологије.

Сви факултети и институти у саставу Универзитета у Београду, с обзиром на мултидисциплинарну природу конференције, позвани су да обавесте своје наставнике, истраживаче, сараднике, као и студенте докторских студија да се пријаве за учешће на овој научној конференцији с међународним учешћем. Тематски оквир конференције укључује све научне области које непосредно или посредно доприносе истраживању хране, њене производње, обраде, дистрибуције, конзумирања и њених добробити и ризика по здравље.

Конференција има за циљ промовисање сарадње међу факултетима и институтима у саставу Универзитета у Београду. На њој ће као пленарни предавачи бити присутни водећи европски истраживачи из области науке о храни, партнери из привреде - од великих компанија до малих предузетника - представиће своја искуства и испитати могућност сарадње на подручју иновација, а млађи истраживачи ће бити у прилици да изложе орална предавања и постере. Након конференције биће објављен и зборник. Котизација за учешће на конференцији износи симболичних 210 динара.

Рок за пријаву за учешће на конференцији и подношење апстраката на српском и енглеском језику је 30. јун 2018. године. Све информације о конференцији "UNIFood" доступне су на сајту: http://unifood.rect.bg.ac.rs/index.php .